Μιλώντας στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής και σε ερώτηση αν ο ίδιος ενδιαφέρεται για την Προεδρία της Δημοκρατίας αναφέρει: «Είμαι πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, δίνω τη μάχη από τις γραμμές του κόμματός μου και διεκδικώ την εφαρμογή πολιτικών που πιστεύω. Οποιαδήποτε άλλη συζήτηση σχετική με την Προεδρία μπορεί να λειτουργεί ακόμα και αποπροσανατολιστικά».
 
Τονίζει ότι ο πήχης για τις ευρωεκλογές είναι «η δημιουργία ισχυρού προοδευτικού πόλου που θα συσπειρώσει τις δυνάμεις της Κεντροαριστεράς και τους ευρωπαϊκού Σοσιαλισμού» και σε αυτήν την κατεύθυνση η ΔΗΜΑΡ θα δώσει όλες τις δυνάμεις της, «ώστε το εκλογικό ποσοστό να είναι το καλύτερο δυνατόν». Ξεκαθαρίζει, δε, ότι «δεν πρόκειται να στηρίξουμε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στις περιφερειακές εκλογές».
 
 

«Όχι» σε πολιτικό γάμο
 

Σε ό,τι αφορά τις κυβερνητικές συνεργασίες δηλώνει πως «αν το απαιτήσουν τα συμφέροντα της χώρας, η λύση είναι μία κυβέρνηση ευρείας συνεννόησης», αλλά στο ερώτημα με ποιους θα συνεργαστεί η ΔΗΜΑΡ λέει «με τις δυνάμεις που μπορούμε να συμπέσουμε προγραμματικά. Οτιδήποτε άλλο αποτελεί πολιτικό γάμο για τη νομή της εξουσίας».