Οι αλληλέγγυοι υπέρ της Παλαιστίνης και Παλαιστίνιοι πολιτικοί πρόσγυγες συγκεντρώθηκαν στο μετρό του Πειραιά, όπου έστησαν μικροφωνική και κατήγγειλαν τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στη Γάζα, τη συμμετοχή του ιμπεριαλισμού και του ελληνικού κράτους στο πλευρό του Ισραήλ.

Όπως αναφέρει το κάλεσμα της Συνέλευσης Αλληλεγγύης στην Παλαιστινιακή Αντίσταση, «η χρήση των ελληνικών λιμανιών είναι ζωτικής σημασίας για τις θαλάσσιες κινήσεις της σιωνιστικής οντότητας, αλλά αντιπροσωπεύει μόνο την κορυφή του παγόβουνου όσον αφορά τη συνενοχή του ελληνικού κράτους. Από συμβόλαια 1,65 δισεκατομμυρίων δολαρίων με τον μεγαλύτερο πάροχο όπλων του Ισραήλ , την Elbit Systems, για υλικοτεχνική υποστήριξη και εκπαίδευση στην Ελληνική Πολεμική Αεροπορία. Συμβόλαια με την Israel Aerospace Industries για τη μίσθωση drones για “παρακολούθηση των συνόρων” για την περαιτέρω οχύρωση του φρουρίου της Ευρώπης και το εν εξελίξει έργο αγωγού φυσικού αερίου -EastMed – που θα διοχετεύει το αέριο που συλλέγεται από την κατεχόμενη Παλαιστίνη απευθείας στην Ευρώπη μέσω Κύπρου και Ελλάδας.Το ελληνικό κράτος, συνεργάζεται με τον ιμπεριαλισμό και το σιωνισμό σε όλους τους τομείς, πολιτικά, στρατιωτικά και οικονομικά».

Στη κινητοποίηση συμμετείχαν η Συνέλευση Αλληλεγγύης στην Παλαιστινιακή Αντίσταση, η Πρωτοβουλία Εργατικών Σωματείων για την Παλαιστίνη, η ΠΕΝΕΝ, οι Σύλλογοι δασκάλων «Αριστοτέλης» και «Κώστας Σωτηρίου», ο φοιτητικός σύλλογος Βιολογικού, το ΝΑΡ και η νΚΑ, το BDS Greece, οι «Μητέρες κατά της Γενοκτονίας», ο Διαρκής Αγώνας, το Λαϊκό Μέτωπο/Αντιιμπεριαλιστικό Μέτωπο, η Ένωση Παλαιστίνιων Εργαζομένων, η Κομμουνιστική Επαναστατική Δράση (ΚΕΔ), η Παλαιστινιακή Παροικία Ελλάδας και η Συμμαχία «Σταματήστε τον πόλεμο», η Λαϊκή Αντίσταση στον Πειραιά, το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα (ΕΕΚ) κα.

Η διαδήλωση κατευθύνθηκε προς τα γραφεία της ισραηλινής εταιρείας ΖΙΜ, όπου υπήρχε κλούβα της αστυνομίας. Οι διαδηλωτές κατήγγειλαν φωνάζοντας συνθήματα τον ρόλο της εταιρείας στον ανεφοδιασμό του Ισραήλ για τη σφαγή της Γάζας και τον θάνατο εκατοντάδων αμάχων.

Η εκστρατεία «block the boat» είναι μια διεθνής καμπάνια να μπλοκαριστούν τα πλοία της ισραηλινής ZIM σε όλο τον κόσμο. Μάλιστα, η κυβέρνηση της Μαλαισίας αποφάσισε να απαγορεύσει στα πλοία της ZIM να ελλιμενίζονται σε οποιοδήποτε λιμάνι της χώρας, της οποίας τα κυριότερα λιμάνια, Κλανγκ και Ταντζούνγκ Πελέπας, είναι το 12ο και το 19ο –αντίστοιχα- μεγαλύτερο λιμάνι εμπορευματοκιβωτίων στον κόσμο.