Το βράδυ της Τετάρτης απορρίφθηκε από την Βουλή της ΠΓΔΜ η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης του Ζόραν Ζάεφ, που κατέθεσε το εθνικιστικό κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης VMRO-DPMNE του Χρίστιαν Μίτσκοσκι. Υπέρ της πρότασης δυσπιστίας ψήφισαν 40 βουλευτές (ανήκουν στα κόμματα της αντιπολίτευσης), ενώ 62 βουλευτές που προέρχονται από τα κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού την καταψήφισαν.
 
Το VMRO-DPMNE είχε καταθέσει πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, υποστηρίζοντας ότι στους δέκα μήνες διακυβέρνησης της έχει αποτύχει οικτρά. Το VMRO-DPMNE έχει ταχθεί ανοικτά κατά των προτάσεων της κυβέρνησης Ζάεφ για την ονομασία της χώρας.
 
Σημειώνεται ότι το εθνικιστικό κόμμα απείχε εδώ και τρεις μήνες από τις εργασίες της Βουλής, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις προφυλακίσεις βουλευτών και στελεχών του για τα βίαια επεισόδια του Απριλίου του 2017, όταν υποστηρικτές του κόμματος και του τότε ηγέτη του κόμματος Νίκολα Γκρούεφσκι εισέβαλαν στο κοινοβούλιο και επιτέθηκαν σε βουλευτές του κόμματος του Ζόραν Ζάεφ και αλβανικών κομμάτων, προσπαθώντας να αποτρέψουν την μεταβίβαση της εξουσίας στη χώρα.
 
Η επιστροφή του VMRO-DPMNE στη Βουλή συνδυάστηκε με την κατάθεση πρότασης δυσπιστίας εναντίον της κυβέρνησης του Ζόραν Ζάεφ, κίνηση που σύμφωνα με πολιτικούς αναλυτές στα Σκόπια αποτελούσε τακτικισμό και μόνο, προκειμένου η ηγεσία του VMRO-DPMNE να δικαιολογήσει στην «σκληρή» βάση του κόμματος την επιστροφή στις εργασίες του κοινοβουλίου.