Σύμφωνα με το Mignatiou.com, ο Λιου δήλωσε ότι «το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα προχωρήσει σε νέο δανεισμό προς την Ελλάδα, μόνο αν υπάρξει σημαντική ελάφρυνση του ελληνικού χρέους», ενώ αναγνώρισε πως η Ελλάδα έχει εφαρμόσει σημαντικές μεταρρυθμίσεις τον τελευταίο χρόνο.

Σημειώνεται πως τα σχόλια του Λιου έγιναν σε συνεδρίαση που ο Αμερικανός βουλευτής Μπιλ Χουιζένκα κατέθεσε στην αμερικανική βουλή ένα κρίσιμο νομοσχέδιο για τις διασώσεις χωρών από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Το εν λόγω νομοσχέδιο προβλέπει «φρένο» στις μελλοντικές διασώσεις χωρών που δεν είναι σε θέση να εναρμονιστούν με τους παραδοσιακούς κανόνες του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Σόιμπλε: Δεν επέιγει το ζήτημα του χρέους της Ελλάδας

«Η συζήτηση για το χρέος δεν επείγει αυτή τη στιγμή» τόνισε από πλευράς του ο Γερμανός υπουργός, προσθέτοντας ότι η τόνωση της ανταγωνιστικότητας και η εφαρμογή των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων είναι τα πιο πιεστικά θέματα.

Αναφερόμενος στο συνταξιοδοτικό σύστημα, ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ υποστήριξε ότι σε περίπτωση που η ελληνική κυβέρνηση είναι απρόθυμη να περικόψει συντάξεις, θα πρέπει να βρει εναλλακτικές λύσεις.

«Εάν δεν υπάρχει περιθώριο ελιγμών στη συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση, τότε θεσμοί και κυβέρνηση θα πρέπει να εργαστούν, προκειμένου από κοινού να βρουν εναλλακτικά μέτρα» τόνισε ο Σόιμπλε.