Η γραμμή 1114 του ΚΕΘΕΑ. Μία γραμμή άμεσης ανταπόκρισης, μέσω τηλεσυμβουλευτικής, για ανθρώπους που έχουν πρόβλημα εξάρτησης είναι από την 1η Φεβρουαρίου, πρόσκαιρα, εκτός λειτουργίας, βασίζεται στη χρηματοδότηση από τον ΟΠΑΠ, ενώ υπό κανονικές συνθήκες, δεν είναι 24ωρη και έχει προσωπικό 4 μόνο ατόμων. Για τραγική διαχειριστική ανεπάρκεια έκανε λόγο, μιλώντας προ δύο ημερών στο TPP και την εκπομπή «Η Φάρμα των Ζώων», ο Πρόεδρος των Εργαζομένων του ΚΕΘΕΑ, Δημήτρης Κολοκάθης.

Με ανακοίνωσή της η Νεολαία ΜέΡΑ24 αναφέρει: «Στην Ελλάδα του 2023 όποιος/α αποφασίσει να αρχίσει τον δύσκολο αγώνα να βγει από τον φαύλο κύκλου του τζόγου και των τυχερών παιγνίων, είναι μόνος/η του. Εδώ και 2 ημέρες οι τηλεφωνικές γραμμές του ΚΕΘΕΑ για τον τζόγο έχουν σιγήσει. Άνθρωποι που αποφάσισαν να αγωνιστούν για να ξεπεράσουν τον εθισμό δεν έχουν ούτε μια τηλεφωνική γραμμή να απευθυνθούν. Είναι σημαντικό να αντιληφθούμε πόσο πολύ προβάλλεται ο τζόγος σήμερα, οι διαφημίσεις στοιχηματικών εταιρειών και καζίνο αυξάνονται γεωμετρικά, η πρόσβαση σε τζόγο είναι το ίδιο εύκολη με το να μπεις στο Instagram και τα καταστήματα ΟΠΑΠ εντοπίζονται ανά τετράγωνο. Σε μια κοινωνία που έζησε σκληρά χρόνια, αλλεπάλληλα σκαμπανεβάσματα και κινδύνευσαν άνθρωποι να τεθούν στο περιθώριο, το ΚΕΘΕΑ στήριξε και οργάνωσε, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, την απεξάρτηση και την επανένταξη ατόμων στο κοινωνικό σύνολο».

Και καταλήγει: «Σε μια κοινωνία που η φτωχοποίηση βαθαίνει, η ανάγκη για ελπίδα εντείνεται και η νεολαία αναγκάζεται να επιβιώνει μέρα τη μέρα αντιμετωπίζοντας τη ζωή ως υποχρέωση, ο τζόγος έρχεται ως κάλπικη ευκαιρία απόδρασης. Βέβαια δεν πρέπει να μας φαίνεται περίεργη η απαξίωση του ΚΕΘΕΑ αν λάβουμε υπόψη ότι η χρηματοδότηση των τηλεφωνικών γραμμών κατά του τζόγου στηριζόταν στον ΟΠΑΠ ΑΕ. Αφού λοιπόν το κράτος έβαλε τον λύκο να φυλάει τα πρόβατα καλό είναι να αναζητήσουμε και ποιοι πολιτικοί έχουν άμεσο επενδυτικό και χρηματικό κέρδος από τον πλιάτσικο των στοιχηματικών εταιρειών. Έχουμε δικαίωμα στη ΖΩΗ, ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΟΥ ΚΕΘΕΑ».