Κατά τη συνάντησή του με τον υπηρεσιακό Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Αντώνη Μανιτάκη στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Προκόπης Παυλόπουλος τόνισε πως «δεν υπάρχουν περιθώρια αναβολών σε ό,τι αφορά μεταρρυθμίσεις που είναι αυτονόητες για την ομαλή πορεία της χώρας εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωζώνης».

Σύμφωνα με τον κ. Παυλόπουλο, η αναβολή των μεταρρυθμίσεων για το μέλλον αποτελεί πολυτέλεια και η χώρα «δεν έχει την πολυτέλεια ούτε το δικαίωμα να πράξει κάτι τέτοιο», καθώς «ο χρόνος είναι πολύ πυκνός, η κρίση πολύ βαθιά και οι μεταρρυθμίσεις αναγκαίες για να μπορέσουμε να ξαναβρούμε τον δρόμο μας το συντομότερο δυνατό».

Από την πλευρά του, ο Α. Μανιτάκης δήλωσε ότι «στο πλαίσιο της συνέχειας του Κράτους και της Διοίκησης και διατήρησης ζωντανής της θεσμικής μνήμης, εγκύψαμε στον σχεδιασμό των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που είχαν προετοιμάσει οι προηγούμενες κυβερνήσεις όλα αυτά τα χρόνια, σε στενή συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η τελευταία Κυβέρνηση» και πρόσθεσε πως «αυτό που απομένει τώρα στη μέλλουσα Κυβέρνηση είναι να οικειοποιηθεί αυτό το σχέδιο μεταρρυθμίσεων, να το επεξεργαστεί και να το προσαρμόσει , να το οικειοποιηθεί και η πολιτική εξουσία και η Δημόσια Διοίκηση και να το εφαρμόσει με συνέπεια».