Για αύριο, Τρίτη, διεκόπη πριν ξεκινήσει η δίκη του ψευτογιατρού Dr Kontos στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, καθώς η αίθουσα ήταν μικρή με αποτέλεσμα να υπάρξουν διαμαρτυρίες.

«Με τους άλλους που έχουν γίνει καλά θα ασχοληθείτε;», φώναξε ο κατηγορούμενος την ώρα που έφτανε στο δικαστήριο ενώ κατά την αποχώρησή του είπε μιλώντας σε δημοσιογράφους: «Θα πω τα πάντα όταν έρθει η ώρα. Γι’ αυτούς που έγιναν καλά δεν θα ασχοληθείτε; Οφείλω πολλές συγγνώμες και θα τις πω εκεί που πρέπει. Οι ασθενείς ήταν τελικού σταδίου και δεν είχαν άλλη θεραπεία και έρχονταν σε μένα για θεραπεία με βότανα» είπε συγκεκριμένα ο 48χρονος πρωταγωνιστής της υπόθεσης εξαπάτησης δεκάδων βαριά ασθενών.

Ο ψευτογιατρός που δεν είχε εμφανιστεί στις προηγούμενες συνεδριάσεις του δικαστηρίου και δεν είχε εξουσιοδοτήσει τους συνηγόρους του να παρασταθούν -πλην της τελευταίας-, βρέθηκε σήμερα πάλι ενώπιον των δικαστών στη δίκη για την υπόθεση των 12 ανθρωποκτονιών ασθενών που εγκατέλειψαν τις θεραπείες τους και αφέθηκαν στις δήθεν θεραπείες του και των 14 ασθενών που κινδύνευσαν σοβαρά λόγω της εμπιστοσύνης που έδειξαν στον κατηγορούμενο και τις επικίνδυνες θεραπείες που προσέφερε έναντι αμοιβής.

Το δικαστήριο αποφάσισε τη διακοπή της δίκης ενώ ο κατηγορούμενος κατευθύνθηκε προς τα δικαστήρια της Ευελπίδων προκειμένου να λάβει προθεσμία για τη δεύτερη δικογραφία που υπάρχει βάρος του για «ξέπλυμα χρήματος».«Δεν μπορεί να υποχρεώνει ένα δικαστήριο να γίνεται μια δίκη σαν να είμαστε σε περίπτερο. Πώς να καθίσουμε; Όχι κανόνες υγιεινής δεν τηρούνται, είμαστε κίνδυνος ο ένας για τον άλλο. Θα αποχωρήσουμε όχι από ιδιοτροπία, αλλά για λόγους αναγκαιότητας. Η αίθουσα δεν κάνει ούτε για δημοσίευση διαθηκών. Εμείς θα απευθυνθούμε στη διοίκηση του Πρωτοδικείου. Είμαι 76 ετών να μείνω όρθιος και να δικάσω; Είναι ζήτημα πολιτισμού. Δεν είναι περίπτερο να περνάμε να παίρνουμε και να φεύγουμε» είπε διαμαρτυρόμενος ο Βασίλης Δημακοπουλος, συνήγορος εκ των κατηγορουμένων.