«Τα μαγαζιά πρέπει να μείνουν ανοιχτά και για να γίνει αυτό πρέπει να πάμε σε εμβολιασμένους και εμβολιασμούς», υπογράμμισε ο γνωστός σεφ, Λευτέρης Λαζάρου, σχολιάζοντας τις αποφάσεις της κυβέρνησης για διαχωρισμό των καταστημάτων. «Θα είναι ολέθριο αν τα μαγαζιά ξανακλείσουν, δεν θα ανοίξει ξανά κανένας», τόνισε μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega».

Αναφερόμενος στο πρόβλημα εύρεσης προσωπικού, όπως ο ίδιος σημείωσε, σχολίασε πως «οι 28-35 αλλάξανε κατεύθυνση, έφυγαν από τον χώρο γιατί όταν έχεις μείνει ένα χρόνο άνεργος με 534 ευρώ με ενιαία δομή, γιατί 534 ευρώ πήρε ο νεαρός που έχει δουλέψει ένα χρόνο, αλλά και ο άνθρωπος 58 χρονών με δύο παιδιά στο λύκειο. Αυτό ήταν μια ισοπέδωση». Ο γνωστός σεφ τόνισε την ανάγκη ύπαρξης ιατρικών συνεργείων στις πλατείες που θα κάνουν καθημερινά rapid test στους εργαζόμενους. «Σε μαγαζιά που έχουν εργαζόμενους που δεν θέλουν να εμβολιαστούν, τι κάνουμε; θα πρέπει να έρχονται με self test το οποίο όμως βγαίνει στο περιθώριο, άρα θα πρέπει να έρχεται με rapid test, να πηγαίνει κάπου να το κάνει. Στις πλατείες θα έπρεπε ιατρικά συνεργεία να κάνουν κάθε μέρα με rapid test στους εργαζόμενους», πρότεινε χαρακτηριστικά.

Ιδιαίτερα προβληματισμένο τον βρίσκει το ζήτημα της πειθούς για εμβολιασμό των εργαζομένων, και ανέφερε χαρακτηριστικά: «Το 2019 το Βαρούλκο είχε 90 εργαζόμενους, τώρα έχουμε 50, πιστεύετε δεν πιστεύουν άνθρωποι που φοβούνται; Προσπαθώ να τους πείσω. Εγώ δεν μπορώ να διώξω εργαζόμενο που τον έχω 17 χρόνια μαζί μου». «Η κοπέλα στην υποδοχή θα πρέπει να ελέγχει εμβολιασμένους και μη. Θα το ρωτάμε και στην κράτηση», ανέφερε για το δικό του κατάστημα. «Αλλά πως θα μπορέσει να λειτουργήσει ένας συνάδελφος στην πλατεία Μοναστηρακίου; Θα προλάβουμε να φτάσουμε στο χειμώνα ή θα φτάσουμε στο ολέθριο αποτέλεσμα κλείνουμε τα πάντα;», διερωτήθηκε.