Η έδρα ανέβαλε την εκδίκαση της υπόθεσης κατόπιν αιτήματος των δικηγόρων του δημοσίου που ζήτησαν χρόνο για να προσκομίσουν στοιχεία.

Η αναβολή προκάλεσε αντιδράσεις από τους εργαζομένους στην ΕΡΑ, τους συνδικαλιστές και τους συνηγόρους τους, οι οποίοι χαρακτήρισαν την αναβολή αδιανόητη, λέγοντας ότι υπόθεση θα έπρεπε να δικαστεί σήμερα. Επίσης, τόνισαν ότι για λόγους δεοντολογίας θα έπρεπε τουλάχιστον το Δημόσιο να είχε ενημερώσει για τις προθέσεις του, τονίζοντας ακόμη ότι η κίνηση είναι σκόπιμη και γίνεται για να κερδίσουν χρόνο.

Για φυγομαχία του Δημοσίου έκανε λόγο ο δικηγόρος της ΠΟΕΣΥ Α. Πετρόπουλος σημειώνοντας ότι, από το ότι οι εκπρόσωποι του Δημοσίου συνέδεσαν την υπόθεση μέχρι το ΣτΕ να αποφανθεί επί της αιτησης ακυρώσεως, φαίνεται ότι το Δημόσιο δεν θέλει να βγει απόφαση. Ωστόσο, ο κ. Πετρόπουλος χαρακτήρισε θετικό γεγονός ότι η αναβολή είναι σε κοντινή ημερομηνία, αποτέλεσμα, όπως είπε, της ουσιαστικής σκέψης της δικαστού «η οποία είναι στην πραγματικότητα σφοδρότατα αντίρρηση στην απόφαση της κυβέρνησης».

Σε δηλώσεις τους εκπρόσωποι των συνδικάτων, τόσο των ΜΜΕ, όσο και ευρύτερα, χαρακτήρισαν την κυβέρνηση “Ιανό” με δύο πρόσωπα, από τη μια να λειτουργεί ταχύτατα όταν είναι να στείλει τα ΜΑΤ, ή να νομοθετήσει όταν πρόκειται να περικόψει εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα, αλλά να κωλυσιεργεί όταν πρόκειται να αντιμετωπίσει τις ευθύνες της.

Στο πλευρό των εργαζομένων της ΕΡΑ και της ΕΡΤ Ηρακλείου παραβρέθηκαν οι πρόεδροι όλων των δημοσιογραφικών ενώσεων της χώρας ύστερα από πρόσκληση της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου, Ηπείρου Νήσων (ΕΣΗΕΠΗΝ). Επίσης, το “παρών” έδωσαν το Εργατικό Κέντρο, συνδικαλιστές και φορείς του Ηρακλείου.

Σημειώνεται πως οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ Ηρακλείου ζητούν την ακυρότητα του Προεδρικού Διατάγματος, βάσει του οποίου έγινε η καταγγελία των συμβάσεων εργασίας τους και επί της ουσίας την ακύρωση των απολύσεών τους. 

Σε όλη την Ελλάδα έχουν προσδιοριστεί 170 δίκες με αντίστοιχο περιεχόμενο.