X
Πατήστε εδώ για να γίνετε συνδρομητής! Αν είστε ήδη Συνδεθείτε για να μη βλέπετε αυτό το μήνυμα
X

Συνδεθείτε μέσω TPP Community

Έχετε συνδεθεί επιτυχώς

Αναγκαία η «μεταφορά του Δημήτρη Κουφοντίνα σε μονάδα αποκατάστασης»

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας παρουσιάζει σοβαρή μυοπάθεια και νευροπάθεια, και θα χρειαστεί φυσιοθεραπεία και νευρολογική αποκατάσταση έως και επί δίμηνο, η οποία δεν μπορεί να γίνει στη φυλακή.


Λίγες ημέρες πριν κλείσει μήνας από τη νοσηλεία του Δημήτρη Κουφοντίνα, που σταμάτησε την απεργία πείνας, μετά από 65 ημέρες, στις 14 Μαρτίου, οι δύο θεράποντες γιατροί του ζητούν, με εκτενή και αναλυτική για την κατάσταση της υγείας του ανακοίνωση, τη μεταφορά του σε κέντρο αποκατάστασης, καθώς παρουσιάζει σοβαρή νευροπάθεια και μυοπάθεια.

Όπως γνωστοποίησαν, ο ασθενής έχει ξεπεράσει τον κίνδυνο και σήμερα νοσηλεύεται στην Παθολογική Κλινική του γενικού νοσοκομείου της Λαμίας, αλλά παραμένει εξαιρετικά αδύναμος, και επειδή παρουσιάζει σοβαρή μυοπάθεια και νευροπάθεια, ο νευρολόγος του νοσοκομείου της Λαμίας τους ενημέρωσε ότι θα χρειαστεί φυσιοθεραπεία και νευρολογική αποκατάσταση έως και επί δίμηνο και αυτή δεν μπορεί να γίνει στη φυλακή.

Με την ενημερωτική τους ανακοίνωση, οι δύο γιατροί της επιλογής του Δημήτρη Κουφοντίνα, με βάση και τη διάγνωση του νευρολόγου του νοσοκομείου, ζητούν να παραπεμφθεί σε δημόσιο κέντρο αποκατάστασης ή σε νοσοκομείο κρατουμένων όπως αυτό των φυλακών Κορυδαλλού, αφού είναι αδύνατον η αποκατάσταση να γίνει σε κελί και οι κίνδυνοι για την υγεία του είναι σοβαροί.

Η πλήρης ανακοίνωση των γιατρών του Δημήτρη Κουφοντίνα έχει ως εξής:

«ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ

8 Απριλίου 2021

Έχοντας λάβει γνώση της κατάστασης του Δημήτρη Κουφοντίνα, αφού τέθηκαν υπόψη μας και οι ιατρικές του εξετάσεις και ενημερωθήκαμε από τους θεράποντες μετά από επίσκεψη της δεύτερης από εμάς, την 07/04/2021, στο ΓΝ Λαμίας, όπου εξακολουθεί να νοσηλεύεται, μετά από τη διακοπή της πολυήμερης απεργίας πείνας, σημειώνουμε τα εξής.

Ο Δ. Κουφοντίνας έχει ξεπεράσει τον κίνδυνο και έχει ήδη εξέλθει της ΜΕΘ και βρίσκεται πλέον νοσηλευόμενος στην Παθολογική πτέρυγα, αλλά παραμένει εξαιρετικά αδύναμος και παρουσιάζει σοβαρή μυοπάθεια και νευροπάθεια μετά από την σημαντικού βαθμού απώλεια μυϊκής μάζας ως εκ της παρατεταμένης ασιτίας.

Όπως διαπιστώσαμε και από την συζήτηση με το ιατρικό προσωπικό, καταβάλλουν όλες τις δυνατές προσπάθειες για την αποκατάστασή του, που όμως δεν μπορεί να συνεχισθεί με την νοσηλεία του στο χώρο του Νοσοκομείου.

Οι θεράποντες ιατροί παθολόγοι και ο νευρολόγος επισήμαναν ότι λόγω της μυοπάθειας και πολυνευροπάθειας, που έχει προκληθεί από την υποθρεψία και αχρησία των μυών, ο απεργός πείνας χρήζει φυσιοθεραπείας και νευρολογικής αποκατάστασης, η διάρκεια της οποίας μπορεί να εκτείνεται σε διάστημα 1-2 μηνών. Σε περιπτωση απομάκρυνσης από το Νοσοκομείο, ο ασθενής έχει ανάγκη ατομικού χώρου υγιεινής, ειδικών βοηθημάτων, ειδικά διαμορφωμένου χώρου παραμονής, συστηματικών φυσιοθεραπειών και συνεχούς κλινικής παρακολούθησης. Η αποκατάσταση αποτελεί μια αλυσίδα από διαδοχικές παρεμβάσεις, οι οποίες εξελίσσονται μαζί με την πρόοδο που επιτυγχάνει ο ασθενής. Είναι μια δυναμική διαδικασία και απαιτεί συνεχή επαναξιολόγηση και επαναπροσδιορισμό των παρεμβάσεων με στόχο την επίτευξη της επανένταξης του ασθενούς στον ενεργό βίο.

Αυτό δεν μπορεί να επιτευχθεί στο χώρο του Καταστήματος Κράτησης, ενώ δεν ενδείκνυται η περαιτέρω παραμονή του στο Νοσοκομείο. Ιδανικά, η διαδικασία αυτή απαιτείται να γίνεται σε ειδικό κέντρο αποκατάστασης.

Από την πλευρά μας επισημάναμε στο Νοσοκομείο ότι θα έπρεπε να παραπεμφθεί ο Δ. Κουφοντίνας σε δημόσιο κέντρο αποκατάστασης, άλλως σε Νοσοκομείο κρατουμένων, όπως αυτό του Κορυδαλλού. Η τυχόν συνέχιση της νοσηλείας του σε κελί σωφρονιστικού καταστήματος ενέχει σοβαρούς κινδύνους για την υγεία του και τη φυσική του αποκατάσταση και εκτιμούμε ότι δεν πρέπει να επιτραπεί.

Ζδούκος Θεόδωρος, Γενικός Ιατρός, Διευθυντής ΕΣΥ

Ντουζέπη Κατερίνα, Αναισθησιολόγος-Εντατικολόγος Επιμελήτρια Α’ ΕΣΥ».

 


Σε χρειαζόμαστε

Το ThePressProject είναι το μοναδικό μέσο ανεξάρτητης, ερευνητικής και αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας που στηρίζεται αποκλειστικά στις μικρο-δωρεές των επισκεπτών του. Πιστεύουμε ότι η πληροφορία πρέπει να είναι διαθέσιμη σε όλους και για αυτό δεν κλειδώνουμε κανένα κομμάτι της ύλης αλλά για να παραχθεί το πρωτογενές υλικό που θα βρείτε εδώ χρειαζόμαστε την υποστήριξή σου. Αν δεν πληρώσουμε εμείς για την ενημέρωσή μας, θα την πληρώσει κάποιος άλλος (και αν δεν είσαι ο Μαρινάκης μάλλον δεν έχεις τα ίδια συμφέροντα). Μάθε πώς
- Κάνε κλικ για να σχολιάσεις