Ο γενικός επιθεωρητής της αστυνομίας της ασιατικής χώρας, Ταν Σιρ Καλίντ Αμπού Μπακάρ επιβεβαίωσε τη Δευτέρα ότι ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία του ενός υπόπτου, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εφημερίδας Star της Μαλαισίας.
 
«Δεν είναι Μαλαισιανός, αλλά δεν μπορούμε να αποκαλύψουμε ακόμα τη χώρα καταγωγής του», τόνισε.
 
Πρόσθεσε, ακόμη, ότι ο ύποπτος επιβάτης «δεν είναι από το Σιντζιάνγκ της Κίνας», αναφερόμενος στην αυτόνομη κινεζική περιφέρεια στην οποία κατοικεί η εθνοτική μειονότητα των Ουιγούρων.
 
Δύο από τους επιβάτες του αεροσκάφους που χάθηκε κοντά στο Βιετνάμ, ταξίδευαν με κλεμμένα διαβατήρια και αγόρασαν τα αεροπορικά εισιτήρια μαζί.
 
Τα διαβατήρια, με τα οποία ταξίδευαν, ανήκουν σε Ιταλό και σε Αυστριακό, οι οποίοι δήλωσαν ότι τα έχασαν στην Ταϊλάνδη.
 
 

Δεν αποκλείουν κανένα ενδεχόμενο
 

Η Κουάλα Λουμπούρ ανέφερε το πρωί της Δευτέρας πως δεν μπορεί να αποκλείσει προς το παρόν κανένα ενδεχόμενο, ακόμη και την απόπειρα αεροπειρατείας.
Το μεσημέρι της Δευτέρας, το Βιετνάμ ανέφερε ότι εθεάθη στη θάλασσα νέο αντικείμενο, κίτρινου χρώματος, που θεωρήθηκε ότι μπορεί να προέρχεται από το αεροσκάφος και να ήταν κάποια λέμβος έκτακτης ανάγκης.
 
Ελικόπτερα του Βιετνάμ εντόπισαν το ακτικείμενο το οποίο τελικά δεν είναι σχεδία ή λέμβος. Είναι καλυμμένο, σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές, με βρύα και μοιάζει με κάποιου είδους μεταλλικό κάλυμμα. Δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη εάν προέρχεται από το αεροσκάφος.
 
Οι εκτιμήσεις για το τι συνέβη στο αεροσκάφος βρίσκονται ακόμη στο επίπεδο των θεωριών. Καθώς τρεις ημέρες μετά την εξαφάνιση του αεροπλάνου ακόμη δεν έχουν βρεθεί συντρίμμια, θεωρείται όλο και πιο πιθανό -αν και σε καμία περίπτωση ασφαλής εκτίμηση- το αεροσκάφος να διαλύθηκε σε μεγάλο ύψος.
 
Αξιωματούχοι που συμμετέχουν στις έρευνες έχουν αναφέρει πως στην αντίθετη περίπτωση, αν δηλαδή το αεροσκάφος είχε προσκρούσει στη θάλασσα, θα είχαν εμφανιστεί σε κάποιο σημείο συγκεντρωμένα συντρίμμια του. Μέχρι να υπάρξουν ωστόσο στοιχεία, δεν μπορεί να αποκλειστεί τίποτε.
 
Όσον αφορά το υπόβαθρο της πτήσης, οι ανησυχίες παραμένουν επικεντρωμένες στους επιβάτες που θεωρούνται ύποπτοι. Τουλάχιστον δύο ταξίδευαν με διαβατήρια που δεν ήταν δικά τους και είχαν κλαπεί ή χαθεί, ενώ άλλοι πέντε επιβάτες τελικά δεν ανέβηκαν στην πτήση και οι αποσκευές τους απομακρύνθηκαν.