Συγκεκριμένα, ο εισαγγελέας ζήτησε την αναίρεση της απόφασης για τους τέσσερις κατηγορούμενους που απαλλάχθηκαν από όλες τις κατηγορίες, αλλά και για τους τρεις που καταδικάστηκαν για το αδίκημα της πλημμύρας αλλά απαλλάχθηκαν από το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια και της σωματικής βλάβης από αμέλεια παρ’ υπόχρεω.

«Το δικαστήριο αναφορικά με την εκφερόμενη κρίση του περί μη ύπαρξης αιτιώδους συνδέσμου μεταξύ της πλημμελούς συμπεριφοράς των κατηγορουμένων και του αποτελέσματος των θανάτων, δεν έλαβε υπόψη: την κρίσιμη κατάθεση του μάρτυρα ειδικών γνώσεων και επιστημονικού συνεργάτη της ΕΜΥ, ο οποίος κατέθεσε τα αντίθετα των ανωτέρω παραδοχών και δη ότι οποιοδήποτε εμπόδιο μπορεί να δημιουργήσει εκτροπή και κατά συνέπεια μπορεί να οδηγήσει σε πλημμυρικό φαινόμενο, κατάθεση που δείχνει ότι σαφώς υπάρχει αιτιώδης συνάφεια μεταξύ των παραλείψεων των κατηγορουμένων και του επελθόντος αποτελέσματος και άρα ανακύπτει η ποινική τους ευθύνη» ανέφερε, συγκεκριμένα, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Λάμπρος Σοφουλάκης.

«Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου διέκρινε αυτό που για εμάς ήταν σαφές από την πρώτη στιγμή. Η απόφαση του Εφετείου είχε νομικά κενά και ελλιπή αιτιολογία ως προς την αθώωση των κατηγορουμένων για τον αδόκητο χαμό των ανθρώπων στην πλημμύρα της Μάνδρας. Η Εσαγγελία του Αρείου Πάγου έκανε πλήρως δεκτούς τους ισχυρισμούς μας και ζητά την αναίρεση της απόφασης και την εκ νέου εκδίκαση της υπόθεσης. Ο αγώνας για τη δικαίωση των ψυχών συνεχίζεται» δήλωσε ο Δημήτριος Σκύφτας, εκ των συνηγόρων των οικογενειών των θυμάτων.

Το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου θα εξετάσει την πρόταση αναίρεσης, ώστε να αποφανθεί σχετικά.