Την εξάρθρωση διεθνούς εγκληματικής οργάνωσης ανακοίνωσε η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης. Έπειτα από έρευνα, προέκυψε πως τα μέλη της φέρονται να εμπλέκονται σε παράνομες μεταφορές και προωθήσεις αλλοδαπών, εντός και εκτός της χώρας, καθώς και σε υπόθεση αρπαγής δύο αλλοδαπών.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στις 17 Απριλίου, σύμφωνα με την ανακοίνωση του αρμόδιου τμήματος της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, σε τέσσερις οικίες στις περιοχές Ευόσμου, Μενεμένης και κέντρου Θεσσαλονίκης εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν συνολικά 13 άτομα, ηλικίας από 19 έως 26 ετών, ως μέλη οργανωμένου κυκλώματος, μεταξύ των οποίων και ο φερόμενος ως εγκέφαλος της οργάνωσης, ηλικίας 20 ετών. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, αρπαγή, εκβίαση, σωματικές βλάβες, επικίνδυνη οδήγηση, παράνομη προώθηση αλλοδαπών και μεταφορά, καθώς και για παράνομη κατοχή εγγράφων τρίτου προσώπου και θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Οι δράστες κατηγορούνται για εμπλοκή σε τρεις περιπτώσεις παράνομης προώθησης 22 αλλοδαπών και μεταφορά τους προς τα εξωτερικά σύνορα της Ελλάδας, ενώ εντοπίστηκαν σε παράπηγμα στον Δενδροπόταμο, δύο αλλοδαποί ηλικίας 16 και 21 ετών, που οι δράστες φέρεται να κρατούσαν χωρίς τη θέλησή τους, με τη χρήση σωματικής βίας και απειλών κατά της ζωής τους. Κατά την ίδια ανακοίνωση της αστυνομίας, τα μέλη του κυκλώματος «απειλούσαν με σίδερα και έκαιγαν τα θύματα, ενώ τραβούσαν βίντεο, για να ζητήσουν χρήματα από τις οικογένειές τους, προκειμένου να τους απελευθερώσουν. Επιπρόσθετα, ο ένας εκ των παρανόμως παρακρατηθέντων, κατήγγειλε απόπειρα βιασμού σε βάρος του, από μέλος της οργάνωσης».

Στις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος κινητών τηλεφώνων, ηλεκτρικά σίδερα, ξύλινα και πλαστικά κοντάρια που χρησιμοποιούσαν οι δράστες σε βάρος των απαχθέντων, ένας φορητός Η/Υ, πλήθος εγγράφων τρίτων προσώπων, καθώς και πέντε πολυτελή οχήματα μεγάλου κυβισμού, τα οποία χρησιμοποιούσαν για να πραγματοποιούν τις παράνομες μεταφορές – προωθήσεις των αλλοδαπών με μεγάλη ταχύτητα.