«Για 96 ημέρες αντισταθήκαμε με τα σώματά μας ενάντια στη νομική τρομοκρατία του ιμπεριαλισμού και της ελληνικής ολιγαρχίας . Διεκδικήσαμε το δικαίωμα σε μια δίκαιη δίκη. Υπερασπιστήκαμε ότι η επαναστατική πάλη δεν είναι τρομοκρατία, ότι οι επαναστάτες δεν είναι τρομοκράτες. Διεκδικήσαμε την ακύρωση των ποινών που επιβλήθηκαν με πολιτικές αποφάσεις στο πρωτόδικο δικαστήριο και το δικαίωμα σε αναστολή ποινής, κατά τη διάρκεια της εφετειακής διαδικασίας. Το αίτημά μας για αναστολή ποινής ήταν ένα από τα κύρια αιτήματα της απεργίας πείνας της αντίστασής μας. Αυτό το αίτημα εκπληρώθηκε σήμερα στις 10 Ιανουαρίου 2023. Η έδρα του δικαστηρίου, που εκπλήρωσε αυτό το αίτημα επανέλαβε επίσης αρκετές φορές ότι θα μας δικάσει δίκαια» αναφέρει η ανακοίνωση.

Οι αγωνιστές από την Τουρκία αναφέρουν πως «αυτή η αντίσταση έκανε την έδρα του δικαστηρίου να λάβει αυτή την απόφαση. Παρόλο που καταδικαστήκαμε σε 30 χρόνια φυλάκισης ο καθένας, η αντίστασή μας και η αποφασιστικότητά μας στην αντίσταση που ασκήσαμε με την πείνα μας έκανε το δικαστήριο να αποφασίσει να απελευθερώσει 10 άτομα ταυτόχρονα. Κερδίσαμε μια σημαντική νίκη με αυτή την αντίσταση. Έγινε για άλλη μια φορά σαφές ότι ο μόνος τρόπος για να αποκτήσουμε δικαιώματα είναι να αντισταθούμε. Ο τρόπος για να νικήσουμε την αδικία και να εξασφαλίσουμε τη δικαιοσύνη είναι να αντισταθούμε. Πιστέψαμε στην αντίσταση, πιστέψαμε στους εαυτούς μας, πιστέψαμε στην ιστορία και τις παραδόσεις μας».

Συμπληρώνουν ότι «κρατηθήκαμε στην αντίσταση με την καρδιά και τη συνείδησή μας. Γνωρίζαμε ότι το μόνο κάστρο που δεν μπορούσε να κατακτηθεί ήταν το κάστρο της αντίστασης. Χτίσαμε τα τείχη του δικού μας κάστρου της αντίστασης με 96 ημέρες πείνας. Τα τείχη αυτού του κάστρου είναι χτισμένα με σώματα. Χτίσαμε ένα ισχυρό κάστρο με το σώμα μας. Αυτό που είναι απαραίτητο για ένα τέτοιο φρούριο είναι η πίστη και η αποφασιστικότητα. Έτσι μάθαμε από την ιστορία μας. Πιστέψαμε και ήμασταν αποφασισμένοι. Μεγαλώναμε την πίστη και την αποφασιστικότητά μας μέρα με τη μέρα στην αντίσταση».

«Αυτή η αντίσταση ήταν η μεγαλύτερη σε διάρκεια αντίσταση απεργίας πείνας στις ελληνικές φυλακές μέχρι σήμερα. Ήταν στο χέρι μας να δημιουργήσουμε μια τέτοια αντίσταση σε αυτόν τον τόπο, η οποία τελικά θριάμβευσε. Αυτό αποτελεί τιμή για εμάς. Μεταφέραμε την παράδοση της αντίστασης και της νίκης που δημιουργήσαμε στην Τουρκία στην απέναντι όχθη του Αιγαίου. Εμείς, το Μέτωπο, σκορπίζουμε τους σπόρους της αντίστασης και της νίκης στον κόσμο. Αυτοί οι σπόροι θα ανθίσουν, θα μεγαλώσουν και ο καθένας θα μετατραπεί σε ένα κόκκινο λουλούδι. Κάθε ένα από αυτά θα είναι ένα λουλούδι αντίστασης και αγώνα. Εμπιστευόμαστε και πιστεύουμε στους εαυτούς μας, στην αντίσταση, στην ιστορία, στην ιδεολογία και τις πολιτικές μας. Με αυτή την πεποίθηση και αυτοπεποίθηση λέμε: Θα μεγαλώσουμε τη νίκη μας. Θα μεγαλώσουμε τη νίκη μας αγκαλιάζοντας τον αγώνα ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τον φασισμό με όλες μας τις δυνάμεις. Θα μεγαλώσουμε τη νίκη μας αφιερώνοντας κάθε στιγμή στον αγώνα. Χαιρετίζουμε τους συντρόφους και τις συντρόφισσες μας, το λαό και τους φίλους μας με τη νίκη της αντίστασής μας», καταλήγουν

Στην οδό Τζαβέλλα 3 στα Εξάρχεια, θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη τύπου, ενώ η ώρα θα ανακοινωθεί άμεσα.