Όπως αναφέρει ρεπορτάζ του capital.gr, στόχος της ΑΑΔΕ είναι να εξασφαλιστεί ότι θα εισπραχθούν τα 46,85 δισ. ευρώ φορολογικών εσόδων που έχει «χρεώσει» το υπουργείο Οικονομικών στην ΑΑΔΕ στο πλαίσιο του φετινού προϋπολογισμού. Για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος, οι λίγοι μέχρι στιγμής πλειστηριασμοί για οφειλές στην εφορία αναμένεται να πολλαπλασιαστούν, ενώ αναμένεται και η σχετική εγκύκλιος της ΑΑΔΕ, που θα ορίσει ότι οι πλειστηριασμοί θα πραγματοποιούνται στην εμπορική τους αξία.

Πλειστηριασμοί με βάση την εμπορική αξία επιχειρούνται εδώ και πολλούς μήνες, με τη συντριπτική πλειοψηφία αυτών που αφορούν λαϊκές κατοικίες να ακυρώνεται από το κίνημα κατά των πλειστηριασμών. 

Σύμφωνα με παλιότερα στοιχεία της ΑΑΔΕ, ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο έχουν περίπου 4 εκατ. φορολογούμενοι κα σε περίπου 970.000 από αυτούς έχουν ήδη επιβληθεί μέτρα αναγκαστικής είσπραξης, όπως κατασχέσεις εισοδημάτων και τραπεζικών υπολοίπων. Κατασχέσεις παραγματοποιούνται ακόμακαι σε ακατάσχετους λογαριασμούς με συνδικαιούχους, εάν ο ένας εκ των δύο είναι οφειλέτης του Δημοσίου