«Τι να πω τώρα; Δεν μπορεί, επειδή είμαι πολίτης ανάπηρος, να σχετίζομαι και να μιλάω μόνο για θέματα αναπηρίας» έσπευσε επί της αρχής να ξεκαθαρίσει σε ερώτηση για τις κατάπτυστες εικόνες του βασανισμού μίας ανάπηρης γυναίκας από αστυνομικούς του αστυνομικού τμήματος Ομονοίας ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Στέλιος Κυμπουρόπουλος μιλώντας στον ΣΚΑΪ, και υποστηρίζοντας στη συνέχεια πως οι θεσμοί και η υπηρεσία λειτούργησαν «αυτόματα» και «προς τη σωστή κατεύθυνση».

Υπενθυμίζεται πως την Κυριακή, το ήρθε στη δημοσιότητα από την εφημερίδα Documento και είναι τραβηγμένο από την κάμερα του ΑΤ Ομόνοιας, με την ΕΛΑΣ να ανακοινώνει πως έχει διαταχθεί ΕΔΕ μόλις την προηγούμενη ημέρα, παρότι το περιστατικό έχει σημειωθεί από τις 20 Οκτωβρίου. Μάλιστα, η ΕΛΑΣ υποστήριξε πως οι αστυνομικοί συνελήφθησαν, ενώ ο αντιπρόεδρος Αστυνομικών Υπαλλήλων Δυτικής Αττικής, Σπύρος Κρικέτος εμφανίστηκε στον ΑΝΤ1 απολογούμενος, αποδεχόμενος πως «έπρεπε να το αναδείξει η υπηρεσία η δικιά μας και να πει αντιμετωπίσαμε αυτό το πρόβλημα, γίνεται ΕΔΕ και θα ολοκληρωθεί η έρευνα σε 15 μέρες όχι σε δύο μήνες. Να είμαστε αξιόπιστοι».

Δείτε το επίμαχο βίντεο – ντοκουμέντο:

«Εννοείται ότι έγινε αυτό που έπρεπε να γίνει και τα ίδια τα άμεσα αντανακλαστικά της υπηρεσίας που είχε αυτούς τους ακαταλόγιστους αστυνομικούς τους καταδίκασε άμεσα και έγινε αυτό που έπρεπε να γίνει. Αυτό σημαίνει ότι βρισκόμαστε σε μία περίοδο που δεν χρειάζεται να έρθουνε εκ των άνωθεν παρεμβάσεις για να γίνουν τα δέοντα. Οι ίδιες οι υπηρεσίας λειτουργούνε αυτόματα προς τη σωστή κατεύθυνση σε μία κατάσταση η οποία είναι απαράδεκτη. Και θα το έλεγα αυτό για κάθε πολίτη. Δεν βλέπω κάτι που να έκανε αποτρόπαιο αυτή η πολίτης. Έχει μία ασθένεια, συμπεριφέρεται κάπως, άρα πρέπει να υπάρχει σεβασμός από κάθε συμπολίτη. Είτε είναι ένστολος, είτε πολίτης που κυκλοφορεί στην καθημερινότητα. Άρα αυτή η σκηνή είναι αποτρόπαια γιατί είναι αυτή η σκηνή» συμπλήρωσε ο ανάπηρος ευρωβουλευτής.

Ο ίδιος υπεραμύνθηκε του «κοινωνικού μερίσματος» που αποδίδει σε 300.000 δικαιούχους η κυβέρνηση Μητσοτάκη, χωρίς ωστόσο να γίνει η παραμικρή αναφορά στο γεγονός πως οι χαμηλοσυνταξιούχοι ανάπηροι του ιδιωτικού τομέα μένουν εκτός.

Διαβάστε σχετικά:

Καταγγελία για αποκλεισμό πολλών αναπήρων από το κοινωνικό μέρισμα

«Αυτή η κυβέρνηση, η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, έχει πολύ μεγάλη κοινωνική ευθύνη και πολύ καλά, μεγάλα αυτιά. Όταν γίνει κάτι το οποίο η ίδια η κοινωνία θεωρεί πως δεν είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, να το επικοινωνήσει προς την κυβέρνηση και εκείνη να αντιδράσει δεόντως. Και έτσι έγινε. Το μέρισμα αυξήθηκε στα 215 εκατ. ευρώ, πλέον το δικαιούνται 300.000 συμπολίτες μας. Και μην ξεχνάμε πόσο προσπάθεια έχει κάνει αυτή η κυβέρνηση, όταν για προεκλογικούς και ψηφοθηρικούς λόγους, λίγο πριν τις εκλογές της 26ης Μαΐου, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έδωσε τη 13η σύνταξη, και πόσο μειώθηκαν τα αποθέματα, και πόσο προσπάθεια έκανε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας για να δώσει αυτό που έπρεπε να δώσει» δήλωσε συγκεκριμένα.

Στη συνέχεια, ο δημοσιογράφος αναφέρθηκε στις προβλέψεις της κυβέρνησης για την απόδοση κοινωνικού μερίσματος στους ανάπηρους και τις οικογένειές τους, με τον ευρωβουλευτή να υποστηρίζει πως είναι ευρωβουλευτής «όλων των Ελλήνων».

«Εγώ ξέρω ένα πράγμα: Είμαι ευρωβουλευτής όλων των πολιτών της Ελλάδος. Εκλέχθηκα από αυτούς και λειτουργώ για τα συμφέροντα της Ελλάδος μας. Ναι, μεταξύ αυτών, είμαι και ανάπηρος πολίτης και καταλαβαίνω περισσότερο κάποια πράγματα. Όμως μεταξύ αυτών είμαι και ψυχίατρος. Τι σημαίνει; Ότι λειτουργώ μόνο για τους ψυχιάτρους; Όπως είμαι και σεξολόγος. Θα λειτουργώ μόνο για τους σεξολόγους; Αύριο μεθαύριο μπορεί να ασχοληθώ με την εκπαίδευση. Θα είμαι μόνο πανεπιστημιακός; Άρα, μέσα από όλα αυτά, οι ταυτότητές μου είναι πολυποίκιλες» ανέφερε ακόμα ο Στ. Κυμπουρόπουλος.

Δείτε το βίντεο: