Επιτέλους τρυπάνια στη χώρα μας μετά από σαράντα χρόνια!
Μέσα στον δημοσιογραφικό ενθουσιασμό των ημερών, η Ανασκόπηση φροντίζει να φέρει στην επιφάνεια τις πιο ανέμελες στιγμές που έχουμε μοιραστεί με μία από τις πιο αγαπημένες μας πετρελαϊκές εταιρείες.
Μιλάμε με εκπροσώπους της Greenpeace και τοπικών κινημάτων από την Κρήτη, αλλά φροντίζουμε να σας ταξιδέψουμε στους βάλτους της Chevron στον ισημερινό, τη δολοφονία χαρακτήρα στον βασικό δικηγόρο της υπόθεσης και τη δολοφονία διαδηλωτών στη Νιγηρία.
Για να μη λέμε μόνο τα αρνητικά, θα εξηγήσουμε ότι αν είμαστε τυχεροί και βρεθεί αξιοποιήσιμο κοίτασμα, δεν θα δούμε δεκάρα τσακιστή.
Στο επεισόδιο κάνει guest εμφάνιση ο Κωνσταντίνος Αργυρός και η Πηγάδα του Μελιγαλά.
Συγγραφική Ομάδα: Χάρης Ζάβαλος, Ηλιάνα Ζερβού, Θάνος Καμήλαλης, Ήρα Κατσούδα, Πάνος Παπαδομανωλάκης, Κωνσταντίνος Πουλής, Νεκταρία Ψαράκη
Μοντάζ: Λυδία Βλάχου
Παραγωγή: Ζωή Παπαδοπούλου
Σήμα έναρξης και λήξης: Elis Foto
Μουσικό Θέμα σήματος λήξης: Σπύρος Γραμμένος
Logo Ανασκόπησης: Κάθυ Τσουρλάκη