Για δεύτερη φορά αναβλήθηκε η δίκη του μέλους του Ρουβίκωνα, Σπύρου Δαπέργολα, μετά την μήνυση που δέχθηκε από τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο, για ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα με την οποία επέκρινε τον βουλευτή για την στοχοποίηση και έμμεση απαίτηση για απόλυση της δημοσιογράφου, Ελευθερίας Κουμάντου, με πρόφαση τα ρεπορτάζ της για τη ρατσιστική μάζωξη της περασμένης Τετάρτης στην πλατεία Βικτορίας, και τις μετέπειτα αστυνομικές επιθέσεις σε διαδηλωτές.

Αρχικά, το Σάββατο 18 Ιουλίου, το μέλος του Ρουβίκωνα προσήχθη από την αστυνομία μετά τη μήνυση του κυβερνητικού βουλευτή, με τον εισαγγελέα να λαμβάνει απόφαση για άμεση δίκη, στις 30 Ιουλίου. Τότε, όπως είχε δηλώσει ο Σπ. Δαπέργολας, ο Κ. Μπογδάνος δεν είχε εμφανιστεί στο δικαστήριο, με τον πρώτο να δηλώνει πως «Υπερασπίζω 100% την ανάρτηση μου. Δεν θέλω δικηγόρο, σε πολιτική δίκη το ποινικό μέρος είναι δευτερεύων. Το πολιτικό το σηκώνω εγώ. Ελπίζω να έρθει ο Μπογδάνος» σχολιάζει ο πολίτης.

Προσαγωγή μέσα στη νύχτα και άμεση δίκη, κατά παραγγελία Μπογδάνου

Η ημέρα της δίκης έφτασε, όμως όπως έγινε γνωστό τόσο από τον μηνυτή, όσο και από τον κατηγορούμενο, η δίκη αναβλήθηκε, και η νέα ημερομηνία είναι η 16η Νοεμβρίου του 2020. Όπως έγραψε σε ανάρτησή του ο κατηγορούμενος, «Δεν ήρθε πάλι ο @bogdanosk στην δίκη. Μια μήνυση καν δεν μπορεί να στηρίξει. Πρόκειται για ένα θρασιμι, έναν ταιριαστό στον βουλευτικό ρολο του δειλό και φυγομαχο. Παραμονή Πολυτεχνείου 16/11 η νέα δίκη».

Ωστόσο, παρότι όπως είναι γνωστό, εάν ο κατηγορούμενος σε μία τέτοια δίκη δεν εμφανιστεί δικάζεται ερήμην, ο βουλευτής υποστήριξε σε ανάρτησή του πως εκείνος που απουσίαζε ήταν ο Σπ. Δαπέργολας. Συγκεκριμένα, σε ανάρτησή του μισή ώρα μετά του Σπ. Δαπέργολα, ανέφερε πως «Η δίκη σήμερα ανεβλήθη για τις 16/11 διότι στην αίθουσα δεν εμφανίστηκε ο @SpDapergolas. Γιατί; Διότι, λέει, οι σύντροφοι μαζεύτηκαν έξω από το λάθος κτήριο! Κατά λάθος; Από φόβο μην καταδικαστεί και του χαλάσει το καλοκαιράκι; Βεβαίως, πάλι, του φταίνε οι άλλοι. Κλαυσίγελως».

Ο βουλευτής υποστήριξε στην ανάρτησή του πως η αναβολή προέκυψε από την απουσία του κατηγορούμενο, προκαλώντας αντιδράσεις των χρηστών στα σχόλια που του υποδείκνυαν πως κάτι τέτοιο δεν στέκει, με τον ίδιο να διατείνεται πως το κτίριο της δίκης είχε αλλάξει και ο κατηγορούμενος δεν ενημερώθηκε.

Ο Σπ. Δαπέργολας επανήλθε λίγα λεπτά αργότερα, τονίζοντας πως «Αν στην δίκη έρθει ο ενάγων κ όχι ο κατηγορούμενος η δίκη γίνεται ερήμην με την κατάθεση στην αστυνομία. Ραντεβού τον Νοέμβρη σαύρες, και πείτε το δικού σας να εμφανιστεί».

Το μεσημέρι της Πέμπτης ο Σπ. Δαπέργολας προχώρησε σε μία ακόμα ανάρτηση, επαναλαμβάνοντας πως «Στις 16 Νοέμβρη θα γίνει η επόμενη δίκη. Για να γίνει αυτή η δίκη θα πρέπει ο Μπογδάνος να είναι εκεί με την μούρη του».