Στον εισαγγελέα οδηγείται χρήστης των κοινωνικών δικτύων που επέκρινε τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο για την στοχοποίηση και την έμμεση απαίτηση για απόλυση της δημοσιογράφου, Ελευθερίας Κουμάντου, με πρόφαση τα ρεπορτάζ της για τη ρατσιστική μάζωξη της περασμένης Τετάρτης στην πλατεία Βικτορίας, και τις μετέπειτα αστυνομικές επιθέσεις σε διαδηλωτές. Ο κυβερνητικός βουλευτής κατέθεσε μήνυση για απειλές προς το πρόσωπό του, με την αστυνομία να κινητοποιείται άμεσα και να προσαγάγει τον πολίτη.

Την περασμένη Πέμπτη, εν μέσω μεγάλων αντιδράσεων για την παρουσία του στο πλευρό του Ηλία Κασιδιάρη στην ξενοφοβική συγκέντρωση, ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος κάλεσε να πάρουν θέση για τις αναρτήσεις της δημοσιογράφου, τόσο τον ραδιοσταθμό Αθήνα 9,84, στον οποίο εργάζεται η Ελευθερία Κουμάντου, όσο και τον δήμαρχο Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη, με την κάλυψη του οποίου πραγματοποιήθηκε η ρατσιστική συγκέντρωση μίσους της περασμένης Τετάρτης.

«Επόμενη στάση, δημοτικό συμβούλιο» προανήγγειλε ο βουλευτής, πριν λάβει την άμεση απάντηση των εργαζόμενων αλλά και του ίδιου του σταθμού. «Οι δημοσιογράφοι δεν εκφοβίζονται από γραφικούς λεονταρισμούς» έσπευσαν να διαμηνύσουν οι εργαζόμενοι, ενώ ο σταθμός ξεκαθάρισε πως «οι δημοσιογράφοι του σταθμού έχουν ελευθερία λόγου και καλύπτουν τα γεγονότα, όπως εκείνοι κρίνουν, με γνώμονα το δημοσιογραφικό λειτούργημα και δεοντολογία».

Διαβάστε περισσότερα:

Ξεκάθαρες απαντήσεις σε Μπογδάνο για τη στοχοποίηση της δημοσιογράφου Ελευθερίας Κουμάντου

Το απόγευμα της Παρασκευής, μία ανάρτηση χρήστη των κοινωνικών δικτύων που φέρεται μέλος του Ρουβίκωνα, προκάλεσε την αντίδραση του Κ. Μπογδάνου, και την καταιγίδα δημοσιευμάτων σε βάρος του πολίτη από την πλειονότητα των συμπολιτευόμενων μέσων.

«Μπογδάνάκο @bogdanosk ακούμε ότι στοχοποιείς την συντρόφισσα Κουμάντου. Αυτά δεν είναι ωραία πράγματα και δεν αντιμετωπίζονται ωραία. Για να υπερασπίσουμε μέλη του κινήματος εμείς θα το πάμε τέρμα. Εσύ αντέχεις το τέρμα; Οχι κ το ξέρουμε όλοι. Κάντα στον Συριζα αυτά…» ανέφερε στην ανάρτησή του ο χρήστης των κοινωνικών δικτύων, με τον Κ. Μπογδάνο να απευθύνει μήνυμά του στον Κ. Μπακογιάννη, σημειώνοντας πως «κάτι σάπιο υπάρχει στο Γκάζι».

Άμεσα, πλήθος ιστοσελίδων έσπευσαν να αναδείξουν τις «απειλές» της επικριτικής ανάρτησης, αποδίδοντας φυσικά αυτές στην οργάνωση του Ρουβίκωνα.

Λίγες ώρες αργότερα, ο ίδιος ο βουλευτής ανέλαβε να ενημερώσει μέσω του προσωπικού λογαριασμού του πως «συνελήφθη το ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα» μετά από μήνυσή του, ευχαριστώντας την ελληνική αστυνομία που έδρασε άμεσα, λαμβάνοντας μεταξύ άλλων, τα συγχαρητήρια του Θάνου Τζήμερου.

Αξίζει να σημειωθεί πως παρότι ο βουλευτής κάνει λόγο για σύλληψη, πρόκειται για προσαγωγή που έγινε αργά το βράδυ της Παρασκευής στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση, με τον πολίτη να περνά το πρωί του Σαββάτου από εισαγγελέα. Σύμφωνα με την απόφαση του εισαγγελέα, ο χρήστης θα δικαστεί για την μήνυση που κατέθεσε ο βουλευτής σε βάρος του σε λιγότερες από δύο εβδομάδες, στις 30 Ιουλίου.

Μετά την απόφαση του εισαγγελέα, ο πολίτης προχώρησε σε νέα ανάρτηση, με την οποία υπογραμμίζει πως πρόκειται για πολιτική δίκη, στην οποία πρόκειται να υπερασπιστεί απολύτως την ανάρτησή του.

«Περιμένω την δική. Υπερασπίζω 100% την ανάρτηση μου. Δεν θέλω δικηγορο, σε πολιτική δίκη το ποινικο μέρος είναι δευτερεύων. Το πολιτικό το σηκώνω εγώ. Ελπίζω ν έρθει ο Μπογδάνος» αναφέρει συγκεκριμένα.