Αναβλήθηκε η συνεδρίαση της προανακριτικής επιτροπής που πρόκειται να διερευνήσει τυχόν ανάμειξη του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δ. Παπαγγελόπουλου, στους χειρισμούς της Δικαιοσύνης για το σκάνδαλο Novartis.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής, Ιωάννης Μπούγας, είπε ότι «απαγορεύεται να βρίσκονται μέσα στην αίθουσα άνθρωποι χωρίς νόμιμη παρουσία. Τους ζητήθηκε πολλές φορές να φύγουν, αλλά δεν δέχθηκαν, οπότε αναβάλλουμε τη διαδικασία».

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, έκανε λόγο για προσπάθεια προστασίας του Κωνσταντίνου Φρουζή, επισημαίνοντας ότι θα βρεθεί κανονικά στην επόμενη συνεδρίαση, όπως και ο Δ. Τζανακόπουλος. «Προσπαθούν να προστατεύσουν τον Φρουζή. Εδώ θα είμαστε και στην επόμενη συνεδρίαση, δύο φάκελλοι ερωτήσεις που είχα ετοιμάσει για τον Φρουζή πάνε χαμένοι».

«Αποκλειστική ευθύνη της ΝΔ και του Μπούγα»

Ο Δ. Τζανακόπουλος τόνισε πως η αναβολή της συνεδρίασης «είναι αποκλειστική ευθύνη της Νέας Δημοκρατίας και του προέδρου της Επιτροπής κ. Μπούγα», ενώ πρόσθεσε πως μοναδικός στόχος ήταν να μην εξεταστεί από την επιτροπή ο Κ. Φρουζής.

«Ο Πρόεδρος της Επιτροπής, επιικαλούμενος μια ανυπόστατη απόφαση, αρνήθηκε να κηρύξει την έναρξη των εργασιών. Πρόκειται για μια πρωτοφανή εξέλιξη στα κοινοβουλευτικά χρονικά, προφανώς αντισυνταγματική και πραξικοπηματική με ένα και μοναδικό στόχο: να μην εξεταστεί για άλλη μια φορά ένας από τους κύριους μάρτυρες της υπόθεσης NOVARTIS, ο κ. Φρουζής».

Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ στην Επιτροπή, Σπύρος Λάππας, ξεκαθάρισε με τη σειρά του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να υποχωρήσει και θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι τους για να εξεταστεί ο Φρουζής.  «Εμείς ήμασταν όλοι παρόντες και περιμέναμε να εξετάσουμε τον μάρτυρα. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου να τηρηθεί η νομιμότητα και θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να μην αποτρέψουμε την εξέταση του Φρουζή. Εμμένουμε και αναμένουμε στην επόμενη συνεδρίαση να εξετάσουμε τον μάρτυρα. Έχουμε συμφέρον να τον εξετάσουμε και θα το κάνουμε».

«Αναβολή με ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ»

Ο βουλευτής της ΝΔ και μέλος της επιτροπής, Θανάσης Πλεύρης, ισχυρίστηκε πως η αναβολή της συνεδρίασης και της εξέτασης του Κ. Φρουζή οφείλεται στους Π. Πολάκη και Δ. Τζανακόπουλο. «Ο κ. Φρουζής έχει έρθει και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλουν να εξεταστεί. Η κατάθεση του κ. Φρουζή αναβάλλεται με ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ. Μέσα στην επιτροπή βρίσκονται άτομα που απαγορεύεται να βρίσκονται, γιατί διαφορετικά είναι μη νόμιμη η σύνθεση της επιτροπής και όποια κίνηση κάνουμε θα δημιουργήσει ακυρότητα».