Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, ένας 46χρονος κατήγγειλε στο Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης ότι στις αρχές Απριλίου συναντήθηκε στην ανατολική Θεσσαλονίκη με τον Μένιο Φουρθιώτη έπειτα από μεσολάβηση του Κώστα Μιναρετζή, προκειμένου να τον βοηθήσει σε προσωπικό του ζήτημα. Έπειτα από ανεπιτυχή μεταξύ τους συμφωνία, που περιελάμβανε και χρηματική αμοιβή, ο Μένιος Φουρθιώτης συνεπικουρούμενος από τον 56χρονο συνεργό του, απαίτησε χρηματικά ποσά προκειμένου να μην τον δυσφημήσει σε ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα.

Ο 56χρονος εντοπίσθηκε και συνελήφθη χθες τα ξημερώματα (21/4) και οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα. Παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης και η υπόθεση αναβλήθηκε για αύριο.

Ακόμα, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., αστυνομικοί του τμήματος Δίωξης Εκβιαστών Θεσσαλονίκης σχημάτισαν δεύτερη δικογραφία σε βάρος του Μένιου Φουρθιώτη για τα ίδια αδικήματα, έπειτα από έγκληση που υπέβαλε ένας 44χρονος ημεδαπός.

Σύμφωνα με την καταγγελία του, ο παθών και ο καταγγελλόμενος προ δέκα ημερών περίπου συναντήθηκαν στην περιοχή των Αμπελοκήπων και συμφώνησαν προκειμένου να τον βοηθήσει επαγγελματικά, διαφημίζοντάς τον μέσω διαδικτύου, έναντι χρηματικού ποσού. Λόγω μη καταβολής μίας δόσης 2.480 ευρώ εκ του προσυμφωνηθέντος ποσού, ο δράστης απείλησε τον 44χρονο και φιλικό του πρόσωπο που είχε μεσολαβήσει ώστε να έρθουν σε επαφή, ότι θα τους δυσφημήσει, ενώ ακολούθως αύξησε τη χρηματική αξίωση στις 14.880 ευρώ.