«Οι πολλαπλές κρίσεις των τελευταίων δεκαπέντε ετών κατέδειξαν ότι η αυτορρύθμιση των αγορών όχι μόνο δεν είναι αποτελεσματική, αλλά ούτε αυξάνει την κοινωνική ευημερία ούτε μπορεί να προσφέρει δημόσια αγαθά σε κρίσιμες περιστάσεις, όπως αυτή της πανδημίας», τονίζει.

Και επισημαίνει: «Ωστόσο, η “επιστροφή του κράτους” δεν συνεπάγεται αυτομάτως και την επιβεβαίωση των αρχών της σοσιαλδημοκρατίας. Επομένως, το μεγάλο ζητούμενο για τις δυνάμεις του δημοκρατικού σοσιαλισμού είναι να ανακτήσουν την πολιτική δύναμη των οικονομικών ιδεών και κατ’ επέκταση, να δώσουν τη μάχη της ισχυρής τοποθέτησης στο μεγάλο ιδεολογικό και πολιτικό πεδίο».

Σε σχέση με το ΠΑΣΟΚ τονίζει, μεταξύ άλλων: «Στο πλαίσιο αυτό, το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής ενόψει των επικείμενων εθνικών εκλογών έχει ήδη παρουσιάσει μια επεξεργασμένη προγραμματική βάση πάνω στην οποία ευελπιστούμε να οικοδομήσουμε ένα μέλλον πιο ασφαλές, πιο δίκαιο, πιο ελπιδοφόρο για την πατρίδα μας και ιδίως, τις νέες γενιές. Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, ως φορέας των ιδεών της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας και του δημοκρατικού σοσιαλισμού, διεκδικεί να είναι σταθερά η δημιουργική και προοδευτική δύναμη που θα προσφέρει στους πολίτες μια αξιόπιστη εναλλακτική πορεία για το μέλλον της χώρας, πέρα από το αδιέξοδο σήμερα της ΝΔ και το αποτυχημένο χθες του ΣΥΡΙΖΑ».

Και καταλήγει: «Στον πυρήνα της δικής μας πρόταση διακυβέρνησης βρίσκεται ο απόλυτος και αδιαπραγμάτευτος σεβασμός στους Θεσμούς, στο Κράτος Δικαίου, στη Δημοκρατία. Γιατί η ευημερία, η ανάπτυξη αλλά και η ανεξαρτησία μιας χώρας στηρίζονται κατά κύριο λόγο στην ποιότητα των θεσμών της. Χωρίς ισχυρούς, ανοικτούς και συμμετοχικούς θεσμούς, πώς θα καταφέρουμε να διαχειριστούμε αξιοκρατικά τα κονδύλια ύψους 70 δισεκατομμυρίων ευρώ που θα εισρεύσουν στη χώρα μας μέχρι το 2027, μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης, του νέου ΕΣΠΑ και της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής;»