Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ανέφερε ότι «δεν έχω δεσμεύσεις και γραμμάτια σε κανένα. Δεν θα συμβιβαστώ με όσους πλήγωσαν την παράταξη στο παρελθόν. Κι αυτό είναι μια σταθερή αξιακή θέση της παράταξης» ενώ προειδοποίησε πώς «συμπεριφορές που φρενάρουν τη πορεία ανόδου της παράταξης δεν θα γίνουν ανεκτές. Όποιος δεν έχει τη διάθεση για κοινό αγώνα δεν θα είναι στη πρώτη γραμμή της μάχης της παράταξης στις εκλογές».

Ο κ. Ανδρουλάκης απάντησε με αυστηρή γλώσσα στη κριτική που δέχεται από τη κυβέρνηση για την απόφασή του να διαγράψει τη κ. Καϊλή με την αναφορά ότι λειτουργούσε ως Δούρειος Ίππος της ΝΔ μιλώντας για παραδοξότητα από το κυβερνητικό στρατόπεδο. «Αφού την χρησιμοποίησαν γι αυτό, προετοιμάζοντας μεταγραφή αεροδρομίου, τώρα η ΝΔ κάνει ότι δεν τη γνωρίζει. Συνδέουν τη δική μου παρακολούθηση με την ποινική υπόθεση που έχει προκύψει».

Απευθυνόμενος προσωπικά στον πρωθυπουργό κάλεσε τον κ. Μητσοτάκη να απαντήσει γιατί επιλέγει να πάει σε εκλογές στο σκοτάδι κι όχι στο φώς έχοντας ξεκαθαρίσει την υπόθεση. Κατηγόρησε ταυτόχρονα τον ΣΥΡΙΖΑ ότι έκανε τα ίδια με την πολιτική του στο πρόσφατο παρελθόν και παρατήρησε πώς ούτε ο κ. Μητσοτάκης ούτε ο κ. Τσίπρας μπορούν να «μας κουνούν το δάκτυλο».

Ο Νίκος Ανδρουλάκης είπε ότι είχε αποφασίσει να μην συμπεριλάβει εκ νέου την κ. Καϊλή στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στις επόμενες ευρωεκλογές και έχει ενημερώσει γι αυτό την Ομάδα των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών κι εξήγησε γιατί δεν πήρε νωρίτερα την απόφαση διαγραφής. «Δεν θέλησα να διαμορφωθεί η εντύπωση ότι παρεμβαίνω για να επηρεάσω το πόρισμα της επιτροπής PEGA για τις παρακολουθήσεις καθώς η κ. Καϊλή είναι η σκιώδης εισηγήτρια από την Ομάδα των ευρωσοσιαλιστών», τόνισε.

«Δεν ξέρω αν ο κ. Μητσοτάκης είναι ο αγαπημένος πρωθυπουργός του Έντι Ράμα, όπως μας διαφήμιζαν πρόσφατα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, ή αν ο Πρόεδρος Ερντογάν προτιμά τον κ. Τσίπρα. Αυτό που σίγουρα ξέρω είναι ότι χρειαζόμαστε μια εθνική στρατηγική με ξεκάθαρες κόκκινες γραμμές και σαφές μήνυμα προς όλους ότι τα κυριαρχικά μας δικαιώματα είναι αδιαπραγμάτευτα», τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής υπογράμμισε το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, που παρουσίασε ο συντονιστής του, Νίκος Χριστοδουλάκης, ανταποκρίνεται στο αίτημα της αλλαγής «και δίνει τη δική μας σύγχρονη σοσιαλδημοκρατική απάντηση και δημιουργεί το πλαίσιο για την προοδευτική και αποτελεσματική διακυβέρνηση του τόπου».

«Ο τίτλος-στόχος του προγράμματός μας είναι: Για μια Ελλάδα με αξιοπρέπεια και αυτοπεποίθηση», τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης και περιέγραψε επιγραμματικά στους 6 κύριους στόχους του:

Α) Να φέρουμε τη νέα γενιά στην πρώτη γραμμή.

Β) Δραστική μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων.

Γ) Δημιουργούμε το νέο παραγωγικό μοντέλο για τη χώρα.

Δ) Απασχόληση για όλους.

Ε) Φωνή στον πολίτη-ισχυροί και λειτουργικοί δημοκρατικοί θεσμοί.

ΣΤ) Ανοιχτή κοινωνία χωρίς διακρίσεις.

«Έχουμε μία αγωνία: Να αγκαλιάσουμε όλους τους αδύναμους, όπως έγινε τα πρώτα χρόνια της ιστορικής μας διακυβέρνησης. Να δώσουμε μία σύγχρονη προοπτική σε όλους τους μη προνομιούχους της εποχής. Θέλω πραγματικά να αγωνιστούμε μαζί, ώστε το ΠΑΣΟΚ να γίνει η πιο ισχυρή δύναμη του προοδευτικού κόσμου της χώρας. Και να οπλιστούμε μαζί με θάρρος για να συγκρουστούμε με μικρά και μεγάλα συμφέροντα. Ώστε να ανατρέψουμε κατεστημένα. Με όραμα. Να ξαναέρθουν κοντά στην πολιτική νέοι άνθρωποι», επεσήμανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.