«Τα ενοίκια είναι στα ύψη, τα τρόφιμα το ίδιο, ολιγοπώλια στην υγειά, στα καύσιμα. Σε όλα αυτά το βασικό σας αφήγημα είναι ότι μειώσατε τους φόρους. Όμως από τη μείωση δεν κερδίζει η μεσαία τάξη αλλά οι ζάμπλουτοι που κερδίζουν εκατομμύρια. Ψίχουλα για τους αδύναμους, εκατομμύρια για τους ισχυρούς» συμπλήρωσε. Τόνισε πως «καταγράφεται μια σταθερά ανησυχητική αύξηση ανισοτήτων στην Ελλάδα. Οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι. Οι ονομαστικές αυξήσεις στους μισθούς δεν αρκούν για να καλύψουν τις απώλειες από την ακρίβεια».

Το σύνθημα της ΝΔ «σταθερά πιο κοντά στην Ευρώπη» θυμίζει «συντηρητικό κόμμα υπό ένταξη χώρας. Απευθύνεστε σε μια χώρα χαμηλών προσδοκιών. Πολύ απλά όσο πιο χαμηλά ρίχνετε τον πήχη τόσο πιο εύκολα τον ξεπερνάτε. Θέλετε να πείτε ότι είστε το πιο φιλοευρωπαϊκό κόμμα. Ας τα πάρουμε ένα-ένα. Αν εξαιρέσουμε τον ιδρυτή σας, Κωνσταντίνο Καραμανλή, τα ανδραγαθήματά τα τελευταία χρόνια τα έχετε ξεχάσει; Το 1999 ο κ. Καραμανλής ήταν απέναντι στο Ελσίνκι. Θα ξεχάσουμε το 2002 και τα παπαγαλάκια; Δεν περάσανε τέσσερα χρόνια από τότε και πήγατε να στείλετε την Ελλάδα εκτός ευρώ. Με το μεγαλύτερο έλλειμμα παγκοσμίως. Αυτό είναι το μεγάλο φιλοευρωπαϊκό δήθεν κόμμα της ΝΔ».

Σχετικά με τις παρακολουθήσεις, ο Ν. Ανδρουλάκης είπε απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό, ότι «θα είστε υπόλογοι αν δεν εφαρμόσει η ΕΥΠ την απόφαση του ΣτΕ» και προσέθεσε πως «είστε ένας αδύναμος πρωθυπουργός. Δεν θέλετε να εφαρμοστεί η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για το θέμα των παρακολουθήσεων Ο ελληνικός λαός αξίζει ένα κράτος δικαίου».