Η κυβέρνηση δεν θέλει να ακούσει τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν ασθενείς και εργαζόμενοι και σ΄ αυτό το νοσοκομείο, με την υφυπουργό Υγείας να απαντά «μη φωνάζετε». «Εδώ η πολιτική σας είναι ανεπιθύμητη», είπε εκ μέρους του Ενιαίου Συλλόγου Εργαζομένων, ο Θωμάς Δημουλάς, κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης υποδοχής στην είσοδο του νοσοκομείου.

«Μπαίνετε σε ένα νοσοκομείο που είναι τραγικά υποστελεχωμένο, που δέχεται μεγάλη πίεση στις εφημερίες του, που έξι συνάδελφοί μας σε εξωτερικές δομές δεν μπορούν να βγάλουν βάρδιες και στην περίοδο των αδειών δεν παίρνουν ρεπό. Μπαίνετε σ΄ ένα νοσοκομείο που οι ασθενείς μας κοιμούνται κάτω, στα στρώματα. Εγκαινιάζετε ένα αναγκαίο πρόγραμμα που όμως έχει ημερομηνία λήξης και το γνωρίζετε. Δεν κατακρίνουμε μόνο τη δική σας κυβέρνηση. Εμείς απαιτούμε και το DETOX να είναι κάτω από τον έλεγχο του κράτους και όχι να παραδοθεί αργότερα στα χέρια ιδιωτών. Έχετε απαξιώσει τα στεγνά προγράμματα», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος των εργαζομένων, με την υφυπουργό Υγείας να προσπερνά με το επιχείρημα ότι «υπάρχουν 60 τοξικοεξαρτημένοι στην αναμονή», επιβεβαιώνοντας την ανάγκη για πλήρη στελέχωση του προγράμματος αποτοξίνωσης και ανάπτυξης κι άλλων με κρατική ευθύνη. «Με δική σας ευθύνη είναι στην αναμονή», ξεκαθάρισε το Σωματείο Εργαζομένων, που με δυναμική πορεία έσπασε τον αστυνομικό κλοιό και κατευθύνθηκε στον χώρο των εγκαινίων.

Η υφυπουργός Υγείας αρνήθηκε να επισκεφθεί τις υποστελεχωμένες ψυχιατρικές κλινικές των οξέων εισαγωγών, που είναι πλημμυρισμένες με ράντζα, ακόμα και στους διαδρόμους, ξεπερνώντας το προβλεπόμενο όριο της δύναμης των 25 κλινών και αγγίζοντας το απαράδεκτο όριο των 42 εισαγωγών ανά κλινική, ενώ κάποιες μέσα στο καλοκαίρι αντιμετωπίζουν την έλλειψη λειτουργίας και υπολειτουργίας κλιματισμού, τους ξενώνες και τα οικοτροφεία της μονοβάρδιας και χωρίς ρεπό μέσα στην εβδομάδα.