Όπως μεταδίδει το Al Jazeera, τα συριακά κρατικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν επίσης ότι ένας άμαχος τραυματίστηκε από την επίθεση.

Το συριακό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA δεν ανέφερε πλήγμα, αλλά είπε ότι οι πτήσεις ανεστάλησαν επειδή «κάποιος τεχνικός εξοπλισμός σταμάτησε να λειτουργεί στο αεροδρόμιο».

Η ανακοίνωση έγινε μετά την ανακοίνωση των κρατικών μέσων ενημέρωσης ότι ισραηλινοί πύραυλοι έπληξαν πολλούς στόχους στη Δαμασκό.

Η αεροπορική άμυνα της κυβέρνησης της Συρίας αναχαίτισε τους περισσότερους από τους πυραύλους, ενώ ορισμένοι έφτασαν στο στόχο τους, ανέφερε το SANA.

«Στις 4:20 π.μ. [01:20 GMT] ο ισραηλινός εχθρός πραγματοποίησε αεροπορική επίθεση εκτοξεύοντας βλήματα από τα κατεχόμενα Υψίπεδα του Γκολάν», ανέφερε η έκθεση.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (SOHR) που εδρεύει στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι ισραηλινές επιδρομές έπληξαν αποθήκες όπλων που ανήκουν στη Χεζμπολάχ, καθώς και άλλες ομάδες που υποστηρίζονται από το Ιράν, κοντά στο αεροδρόμιο της Δαμασκού.

Το Παρατηρητήριο, το οποίο βασίζεται σε ένα ευρύ δίκτυο πηγών σε όλη τη Συρία, ανέφερε ότι τουλάχιστον τρεις τέτοιες θέσεις χτυπήθηκαν, αφήνοντας αρκετούς τραυματίες.

Από τότε που ξεκίνησε ο εμφύλιος πόλεμος στη Συρία το 2011, το Ισραήλ πιστεύεται ότι έχει πραγματοποιήσει εκατοντάδες αεροπορικές επιθέσεις, αν και σπάνια αναλαμβάνει δημόσια την ευθύνη.