Μήνυμα για την εκκένωση τεσσάρων οικισμών στάλθηκε από το 112 και ενώ η μεγάλη φωτιά καίει ανεξέλεγκτη για δεύτερη ημέρα στα Βίλια. Οι κάτοικοι των οικισμών Θέα Παλαιοχώρι, Πανόραμα, Άγιος Σωτήρας ή Παλαιοκούνδουρα κλήθηκαν να εκκενώσουν προς Μάνδρα ενώ έχουν εκκενωθεί από τη Δευτέρα επτά οικισμοί και συγκεκριμένα οι Βένιζα, ‘Αγιος Γεώργιος, Παλαιοχώρι, Κρύο Πηγάδι, Αγία Παρασκευή, Μικρό και Μέγα Βαθυχώρι.

Την ίδια στιγμή εκκενώθηκαν προληπτικά η Μονή της Παναγίας Φανερωμένης που βρίσκεται στους πρόποδες του όρους Πατέρας και το γηροκομείο του Αγίου Αθανασίου. Από τις πρώτες πρωινές ώρες άρχισαν τις ρίψεις νερού 6 ελικόπτερα και 5 αεροσκάφη, συμπεριλαμβανομένου και του ρωσικού Beriev-200.

Ο δήμαρχος της Μάνδρας Χρήστος Στάθης καθώς και ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Αττικής Βασίλης Κόκκαλης, κατήγγειλαν πως πρόκειται για εμπρησμό. «Είναι ανεξέλεγκτη η φωτιά. Ελπίδα μας είναι να μην είναι ισχυροί οι άνεμοι και από ότι φαίνεται θα διατηρηθούν έτσι και αυτό θα είναι καταλυτικό για την εξέλιξη της πυρκαγιάς. Ευελπιστούμε τα εναέρια μέσα να περιορίσουν κατά το δυνατό την πυρκαγιά για να γίνουν επίγειες επιχειρήσεις εκεί που δεν μπορούν τώρα. Δεν κινδυνεύουν αυτή τη στιγμή οικισμοί αλλά προληπτικά λόγω του καπνού εκκενώνονται» είπε στην ΕΡΤ ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας της περιφέρειας Αττικής Βασίλης Κόκκαλης.