Ο καθηγητής Μικροβιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Αλκιβιάδης Βατόπουλος, μιλώντας στον ΑΝΤ1 ξεκίνησε ότι η απόφαση να ανοίξει η οικονομίας είναι «πολιτική».

Στη συνέχεια εξήγησε ότι αυτό θα γίνει με δύο εργαλεία τον εμβολιασμό και τα rapid test. Όσον αφορά το άνοιγμα της οικονομίας, είπε ότι αυτό στόχος είναι να γίνει με το όσο το δυνατόν μικρότερο κόστος στη δημόσια Υγεία».

Σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο Παπανικολάου, ο διευθυντής ΜΕΘ στο Νοσοκομείο «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης, Νίκος Καπραβέλος τόνισε ότι αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται 170 ασθενείς με κοροναϊό, εκ των οποίων 45 είναι διασωληνωμένοι, ενώ η πληρότητα στη ΜΕΘ φθάνει το 98%.

Είπε μάλιστα ότι η πανδημία δεν είναι διαχειρίσημη αυτή τη στιγμή. «Αν συνεχίσουμε με 40-50 εισαγωγές με το 20% να πρέπει να διασωληνωθεί δεν είναι διαχειρίσιμη αυτήν την στιγμή η πανδημία» πρόσθεσε.

Να ξεχάσουμε για πολλά χρόνια την κανονικότητα όπως την ξέραμε ζήτησε ο διευθυντής ΜΕΘ, ενώ στη συνέχεια εξέφρασε την ανησυχία του για τη χαλάρωση των μέτρων τονίζοντας ότι η χαλαρότητα μπορεί να φέρει έκρηξη κρουσμάτων και επιστροφή σε lockdown.

«Δεν είμαστε εναντίον της ανθρώπινης δραστηριότητας αλλά πρέπει να δείξουμε μεγάλη προσοχή. Η χαλαρότητα θα μας στοιχίσει, να ανοίξουμε με μεγάλη προσοχή» τόνισε.

«Συμφωνώ αλλά το άνοιγμα της κοινωνίας είναι μονόδρομος, είναι σημαντικό να τονιστεί η ανάγκη εφαρμογής των μέτρων», τόνισε από πλευράς του ο καθηγητής Μικροβιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Αλκιβιάδης Βατόπουλος. «Ο ιός είναι εδώ, ανοίγουμε την οικονομία αλλά δεν πρέπει να χαλαρώσουμε, να κάνουμε τον εμβολιασμό και τα rapid test» πρόσθεσε.