Έντονη ανησυχία έχει προκαλέσει το πολύ υψηλό ποσοστό ασθενών που χάνουν τη ζωή τους ενώ έχουν μεταφερθεί στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας covid του νοσοκομείου στο Αγρίνιο, ενώ σύμφωνα με τοπικά μέσα η θνητότητα φτάνει το 100%. Όπως αναφέρει το συγκεκριμένο δημοσίευμα, όποιος ασθενής με κορονοϊό έχει μεταφερθεί στη ΜΕΘ του νοσοκομείου έχει πεθάνει, ενώ ακόμα κι ένας άνθρωπος ο οποίος μεταφέρθηκε από τη ΜΕΘ σε κέντρο αποκατάστασης στη Θεσσαλία, επίσης κατέληξε.

Παράλληλα, το ίδιο μέσο επισημαίνοντας ότι υπάρχουν περιπτώσεις ασθενών από το Αγρίνιο που μεταφέρθηκαν σε ΜΕΘ στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο στο Ρίο και παρουσίασαν βελτίωση εξερχόμενοι από την εντατική, μεταδίδει ότι γιατροί στο νοσοκομείο του Αγρινίου επισημαίνουν αναφορικά με τη θνητότητα ότι «ένα ποσοστό 50% ή 60% ή και 70% μπορεί να είναι αποδεκτό, αλλά το 100% είναι εξωπραγματικό».

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του OPEN, το Διοικητικό Συμβούλιο του νοσοκομείου καλείται να διερευνήσει τα περιστατικά, ενώ σημειώνεται ότι την Δευτέρα 3 άνθρωποι κατέληξαν από κορονοϊό στη ΜΕΘ και άλλοι 3 παραμένουν για νοσηλεία.

Η 6η ΥΠΕ επιβεβαιώνει την υψηλή θνητότητα

Η 6η Υγειονομική Περιφέρεια Πελοποννήσου – Ιονίων Νήσων – Δυτικής Ελλάδας επιβεβαιώνει ότι στο νοσοκομείο Αγρινίου έχει διαπιστωθεί «αυξημένο ποσοστό θνητότητας», χαρακτηρίζοντας ωστόσο «εσφαλμένα» τα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για 100% θνητότητα.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση διερευνώνται «μέσω των αρμόδιων κλιμακίων» οι «όποιες διοικητικές παραλείψεις». Παράλληλα, η 6η ΥΠΕ σημειώνει ότι ζητήθηκε από το Διοικητή του ΓΝ Αγρινίου Ανδρέα Τσώλη οι απαραίτητες διευκρινίσεις σε σχέση με τις ενέργειες που όφειλε να κάνει η Διοίκηση του Νοσοκομείου.

«Από τον κ. Τσώλη ζητήθηκε να απαντήσει στα ακόλουθα ερωτήματα:

  • Γιατί το ΓΝ Αγρινίου δεν ενημέρωσε την ΥΠΕ σε σχέση με την αυξημένη θνητότητα στη ΜΕΘ-COVID, όπως αποκαλύφθηκε στην επίσκεψη του κλιμακίου του Υπουργείου Υγείας
  • Έθεσε το θέμα ως όφειλε στο Επιστημονικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου
  • Γιατί δεν ζήτησε εγκαίρως τη συνδρομή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας».