«Ξεκίνησε τότε με τη δράση στα Προπύλαια όπου τραγουδήσαμε και παίξαμε το El Pueblo Unido Jamas Sera Vencido. Μετά από αυτό, υπήρχε μία πολύ έντονη ενέργεια και μέσα από συζητήσεις αποφασίσαμε να προσπαθήσουμε να δημιουργηθεί μία Ανοιχτή Ορχήστρα. Ξεκινήσαμε λοιπόν πρόβες μία φορά τη βδομάδα, στον Λόφο του Φιλοπάππου. Κάνουμε εκεί πρόβες, με ήλιο με βροχή, με χιόνια. Τώρα κλείνουμε πια τον έναν χρόνο, μέσα στον οποίο έχουμε κάνει διάφορες δράσεις».

Την Τρίτη, 21 Ιουνίου, Ημέρα της Μουσικής, η Ανοιχτή Ορχήστρα Πραγματοποίησε την πρώτη της συναυλία, στον πεζόδρομο της Ερμού, μπροστά σε εκατοντάδες κόσμου.

«Η Ανοιχτή Ορχήστρα λέγεται έτσι, γιατί οποιοσδήποτε, οποιαδήποτε θέλει να κάνει πρόβες και να παίξει μαζί μας, μπορεί να το κάνει οποιαδήποτε στιγμή. Δεν υπάρχει περιορισμός σε καλλιτεχνικό επίπεδο ή βαθμό δέσμευσης. Οργανωτικά, είμαστε ένας σταθερός πυρήνας 100 ατόμων, που κάνουμε πρόβες κάθε Κυριακή. Υπάρχει μία ομάδα συντονιστική και μετά, οι αποφάσεις και οι συζητήσεις γίνονται μέσω ανοιχτών κύκλων που κάνουμε σε τακτά χρονικά διαστήματα, στους οποίους συμμετέχει όλη η ομάδα. Ειδικά σε μεγάλα projects, που έχουν να κάνουν με τη συμμετοχή μας σε διάφορες εκδηλώσεις, αυτά έρχονται και συζητιόνται με όλη την ομάδα ευρύτερα.»