Στο πάρκο «Αντ. Τρίτσης» αρχίζει σήμερα Πέμπτη το 47ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή με κεντρικό σύνθημα «Να ζεις, να τολμάς, να προχωράς – Για την κοινωνία της πραγματικής ελευθερίας, τον Σοσιαλισμό!». Με αυτά τα λόγια ως καθοδήγηση ανοίγει η αυλαία του ιστορικού φεστιβάλ, που για τρεις μέρες θα γεμίσει τον χώρο στο πάρκο, με ένα πλούσιο πρόγραμμα από εκδηλώσεις, συναυλίες, συζητήσεις, εκθέσεις κ.α.

Η γιορτή αυτή της κομμουνιστικής νεολαίας είναι ανοιχτή σε όλους και δεν περιχαρακώνεται κομματικά ως προς το ποιους είναι έτοιμη να υποδεχτεί ως επισκέπτες. Ως προς το πρόγραμμα ωστόσο, εκεί τα πράγματα αλλάζουν, καθώς η κομματική γραμμή και πολιτική θεώρηση είναι πολύ συγκεκριμένες. Καταρχάς, στο φετινό Φεστιβάλ θα γίνει ειδικό αφιέρωμα στον πρόσφατα εκλιπόντα Μίκη Θεοδωράκη: «Θα τιμήσουμε και θα πάρουμε έμπνευση από τα τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη, τα οποία θέλουμε, το θεωρούμε υποχρέωση και καθήκον σαν ΚΝΕ, να συνοδεύουν τους καθημερινούς αγώνες» είπε σχετικά ο γραμματέας του Κ.Σ. της ΚΝΕ, Νίκος Αμπατιέλος, σε πρόσφατη συνέντευξή του στο Kontra24.

Η τρίτη και τελευταία μέρα του Φεστιβάλ, το Σάββατο 25/9, θα είναι αφιερωμένη στον μεγάλο μας δημιουργό. Την ίδια μέρα, στις 20.30 θα γίνει και η μεγάλη πολιτική συγκέντρωση της νεολαίας, όπου θα απευθύνει χαιρετισμό ο Νίκος Αμπατιέλος και θα μιλήσει ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. Οι σκηνές του 47ου Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του «Οδηγητή» θα φιλοξενήσουν σπουδαίους καλλιτέχνες από όλα τα μουσικά είδη ενώ θα γίνουν συζητήσεις πάνω στα καίρια ζητήματα, όπως τα εργασιακά.