Υψηλόβαθμα στελέχη του επιτελείου του Ντόναλντ Τραμπ ήταν ενήμερα για τις συζητήσεις που είχε ο Μάικλ Φλιν με τον πρεσβευτή της Ρωσίας, Σεργκέι Κίσλιακ στην Ουάσιγκτον, σύμφωνα με ομοσπονδιακούς εισαγγελείς.
 
Οι συνομιλίες αυτές αφορούσαν τις αμερικανικές κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας, ενώ ο Φλιν φέρεται να μίλησε με «υψηλόβαθμο στέλεχος» που βρισκόταν στο θέρετρο του Τραμπ, στο Μαρ-α-Λάγκο της Φλόριντα, τον Δεκέμβριο του 2016, και συζήτησαν για το τι θα έλεγε στον Κίσλιακ.
 
«Ήταν εξαιρετικά επώδυνο να υπομένω όλους αυτούς του πολλούς μήνες ψευδών κατηγοριών για προδοσία» δήλωσε σύμφωνα με τον Guardian ο Φλιν, συμπληρώνοντας «αλλά αναγνωρίζω ότι οι πράξεις που αναγνώρισα στο δικαστήριο σήμερα ήταν λάθος και, μέσα από την πίστη μου στο θεό, εργάζομαι για να κάνω τα πράγματα σωστά».
 
Σύμφωνα με τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει, ο πρώην υψηλόβαθμος αξιωματούχος της προεδρίας Τραμπ έλαβε επίσης οδηγίες από κάποιο μέλος του επιτελείου του Προέδρου να επικοινωνήσει με αξιωματούχους άλλων χωρών για να επηρεάσει, με σκοπό να καθυστερήσει ή να μην περάσει ένα σχετικό ψήφισμα για κυρώσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ τον Δεκέμβριο του 2016.
 
Ο πρώην σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας εμφανίστηκε στο ομοσπονδιακό δικαστήριο διαμηνύοντας πως είναι έτοιμος να συνεργαστεί με τον ειδικό εισαγγελέα, υποστηρίζοντας πως αποφάσισε να το κάνει καθώς είναι «προς το συμφέρον της οικογένειάς του και των ΗΠΑ», ενώ αναγνώρισε πως οι πράξεις τις οποίες ομολόγησε ήταν λανθασμένες.
 

«Πρώην υπάλληλος του Ομπάμα» ο Φλιν για τον Λευκό Οίκο

 
Όπως ήταν αναμενόμενο, η απόφαση του Φλιν να μιλήσει για τα πεπραγμένα της κυβέρνησης Τραμπ έτυχε «ψυχρής» υποδοχής από την Προεδρία, με τον δικηγόρο του Λευκού Οίκου, Τάι Κομπ, να δηλώνει πως τίποτε από όσα ομολόγησε ο αξιωματούχος δεν εμπλέκει τον Τραμπ ή οποιονδήποτε άλλο αξιωματούχο της Προεδρίας σε αξιόποινες πράξεις.
 
Παράλληλα, υπογράμμισε πως οι ψευδείς αναφορές του πρώην συμβούλου του FBI ήταν αυτές που τον έφεραν εκτός υπηρεσίας τον Φεβρουάριο του 2017.
 
«Δεν υπάρχει τίποτα για την ενοχή ή την κατηγορία κάποιου άλλου πλην του Φλιν» δήλωσε ο Κομπ, υπογραμμίζοντας πως ο Φλιν υπηρέτησε την διοίκηση Τραμπ για μόλις 25 ημέρες. Μάλιστα, σημειώνεται πως δεν δίστασε να τον αποκαλέσει «πρώην υπάλληλο της κυβέρνησης Ομπάμα».