Ολόκληρη η επιστολή:
 
Κύριε πρωθυπουργέ,
 
Η κυβέρνησή σας προωθεί την παραχώρηση στον Όμιλο Λάτση για 99 χρόνια δημόσιας έκτασης 6.204 στρεμμάτων στο πρώην αεροδρόμιο Ελληνικού και στην παραλία Αγίου Κοσμά προσπαθώντας παράλληλα να διαπραγματευτεί και να βελτιώσει τους όρους της παραχώρησης.
 
Είμαστε αντίθετοι με την επιλογή αυτή, επειδή θεωρούμε ότι σε μια περίοδο έντονων κλιματικών αλλαγών, δεν εξυπηρετεί με κανένα τρόπο την προστασία του περιβάλλοντος, το δημόσιο συμφέρον και την αειφόρο ανάπτυξη. Αντίθετα επιδεινώνει ακόμη περισσότερο την κατάσταση στο Λεκανοπέδιο της Αθήνας με τη προσθήκη 3.100.000 – 3.700.000 τ.μ. μπετό, καθιστώντας σε λίγα χρόνια την Αθήνα μη βιώσιμη πόλη.
 
Υπενθυμίζουμε ότι η ιδιωτικοποίηση και τσιμεντοποίηση του Ελληνικού και μάλιστα με τον τρόπο που προβλέπεται, χωρίς να τηρούνται οι νόμιμες διαδικασίες, έχει καταγγελθεί έντονα στο πρόσφατο παρελθόν από στελέχη της κυβέρνησης σας, από βουλευτές και υπουργούς της, αλλά και από εσάς ως ένα σκάνδαλο οικονομικό, κοινωνικό και περιβαλλοντικό.
 
Όσο μας αφορά, μένουμε σταθερά στη θέση μας ότι το Ελληνικό πρέπει να αξιοποιηθεί για την περιβαλλοντική ανάταξη της Αθήνας παραμένοντας δημόσια περιουσία, με τη δημιουργία Μητροπολιτικού Πάρκου με παράλληλες πολιτιστικές, αθλητικές και άλλες κοινωφελείς δραστηριότητες.
 
Αλλά ακόμη και όσοι πιστεύουν ότι υποχρεώνονται από τους δανειστές της χώρας στην ιδιωτικοποίησή του, δεν μπορούν να παρακάμψουν το γεγονός ότι αυτή γίνεται μέσα από μια διαδικασία διάτρητη (καταπάτηση της βασικής Συνθήκης Λειτουργίας της Ε.Ε. – ΣΛΕΕ και άλλων Συνθηκών) και με σοβαρότατες επιπτώσεις στο Περιβάλλον, οι οποίες δεν εξετάστηκαν κατά την έκδοση του Νόμου 4062/12.
 
Εμείς δεν μπορούμε να αποδεχτούμε ότι η χώρα μας είναι ένα ξέφραγο αμπέλι, μια αποικία όπου αγνοείται κάθε έννοια πρόνοιας, δικαίου, δημόσιου συμφέροντος και νομιμότητας, προκειμένου να εξυπηρετηθούν συγκεκριμένα ιδιωτικά κερδοσκοπικά συμφέροντα σε βάρος του Περιβάλλοντος και των πολιτών.
 
Θεωρούμε ότι επιβάλλεται η άμεση ακύρωση της διαδικασίας ξεπουλήματος του Ελληνικού στον Όμιλο Λάτση, και η οργάνωση μιας ουσιαστικής δημόσιας διαβούλευσης (που δεν έγινε ποτέ ως οφειλόταν) κατά την οποία θα αξιολογηθούν όλες οι προτάσεις για την αξιοποίηση του Ελληνικού. Θεωρούμε ότι η Μελέτη του ΕΜΠ αποτελεί μια επαρκή βάση για εκκίνηση της συζήτησης αυτής.
 
Αγωνιζόμαστε για να αναδειχθεί και να υποστηριχθεί η άποψη ότι η καταστροφή του περιβάλλοντος, η εκποίηση της δημόσιας περιουσίας και των δικαιωμάτων των πολιτών δεν είναι μονόδρομος για την έξοδο από την κρίση, αντίθετα την μεταθέτει επικίνδυνα στις επόμενες γενιές.
 
Πιστεύουμε ότι το Ελληνικό μπορεί και πρέπει να αξιοποιηθεί ως δημόσια περιουσία, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη, στην ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών, με σεβασμό στο περιβάλλον και τα δικαιώματα των εργαζομένων.