Σε καταγγελίες από ανώνυμους και σε απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς φαίνεται πως στηρίζεται η δικογραφία κατά μαθητών της Ιωνιδείου σχολής στον Πειραιά. Οι μαθητές κατηγορούνται για βιαιοπραγία και φθορά ξένης περιουσίας, χωρίς κανένα στοιχείο, και παρόλα αυτά η υπόθεσή τους δεν περνάει στο αρχείο από την Εισαγγελία Πειραιά. Αντίθετα διατηρείται ανοιχτή καλώντας τους γονείς του συλλόγου γονέων σε ανωμοτί καταθέσεις, για κατηγορίες που δεν υφίστανται καθώς έχουν διαψευστεί και από τον ίδιο τον λυκειάρχη.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του news247 οι καταγγέλοντες παραμένουν ανώνυμοι επικαλούμενοι τον φόβο της «στοχοποίησής τους από τα παιδιά», την ώρα που οι ίδιοι τα στοχοποίησαν δίνοντας ακόμα και φωτογραφίες τους. Επιπλέον χρησιμοποίησαν εκφράσεις όπως «αλήτες» και «δράκα αλητών» για να τα χαρακτηρίσουν.

Παράλληλα, πέρα από τα παραπάνω που από μόνα τους σχηματίζουν ένα σαθρό κατηγορητήριο, σύμφωνα με τον λυκειάρχη, δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ κατάληψη του κτηρίου, καθώς από την πρώτη μέρα έσπασε το λουκέτο που είχε τοποθετηθεί από την επιτροπή κατάληψης, χωρίς μάλιστα να υπάρξει καμία βιαιοπραγία.

Υπενθυμίζεται πως στην αστυνομία κλήθηκε να καταθέσει ανωμοτί και ο Γιάννης Μοίρας, ως εκπρόσωπος του ΔΣ του συλλόγου γονέων του Λυκείου του σχολείου κάτι που σημαίνει ότι στο στόχαστρο μπαίνουν και οι γονείς. Τα παιδιά, σύμφωνα με τις καταγγελίες, χαρακτηρίζονται ως ταραχοποιά στοιχεία τα οποία δρουν για λογαριασμό του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ.

«Ποινικές διώξεις, ύστερα από ανώνυμες καταγγελίες, δρομολογούνται σε βάρος μαθητών/τριών της Ιωνιδείου Σχολής, που ζήτησαν με κινητοποιήσεις την προστασία τους από την πανδημία. Ενώ ο θάνατος μιας καθηγήτριας ήρθε να επιβεβαιώσει με τον πιο θλιβερό τρόπο την ελλιπή εφαρμογή των υγειονομικών μέτρων για την αναχαίτιση της Covid-19 στα σχολεία» σημειώνει αναφορικά με το θέμα η δημοτική παράταξη Πειραιά Πειραιάς για όλους».

Μαθητές στον Πειραιά διώκονται επειδή συμμετείχαν σε κατάληψη