Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, ο Σ. Πέτσας παραδέχθηκε τους λάθους χειρισμούς της κυβέρνησης για τις υπερμεγέθεις μάσκες που προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε λόγο για ανορθογραφία και πρόσθεσε ότι η ευθύνη της κυβέρνησης είναι συλλογική.

Έντονες αντιδράσεις γονέων για τις μεγάλες μάσκες που μοιράστηκαν στα σχολεία

«Τα σχολεία άνοιξαν χωρίς τα προβλήματα που κάποιοι προεξοφλούσαν και χωρίς ακρότητες που ίσως κάποιοι προσδοκούσαν. Υπήρξε όμως μια ανορθογραφία, με το μέγεθος των μασκών το αναγνωρίζει η κυβέρνηση, και δόθηκαν διευκρινίσεις από την Γραμματεία Δημόσιας Υγείας. Συλλογική είναι η ευθύνη. Διορθώθηκε η ανορθογραφία. Σταμάτησε η παραγωγή των μασκών μεγάλου μεγέθους και οι μάσκες που είπαμε ότι θα δοθούν θα δοθούν κανονικά χωρίς καμία επιβάρυνση για τον φορολογούμενο».

Ερωτηθείς για τον σταθερά αυξανόμενο αριθμό κρουσμάτων της πανδημίας, ο  Σ. Πέτσας επανέλαβε ότι «οι επόμενοι μήνες θα είναι δύσκολοι» και ζήτησε να «φροντίσουμε όλοι, τηρώντας τα μέτρα που συνιστούν οι ειδικοί, να βάλουμε φρένο στα αυξημένα κρούσματα που βλέπουμε τις τελευταίες ημέρες».

Παράλληλα, έκανε λόγο για «πορτοκαλί» περιοχές, ανάμεσα τους και η περιφέρεια Αττικής, προσθέτοντας πως «πρέπει να κινηθούμε πριν ανάψει κόκκινο».