Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ:

Τα τρία  παιδιατρικά νοσοκομεία  του λεκανοπεδίου συνολικά υπολειτουργούν, λόγω σοβαρών ελλείψεων προσωπικού. Οι ελλείψεις αναισθησιολόγων και νοσηλευτών  στο Αγλαΐα Κυριακού,  τις οποίες γνωρίζει η διοίκηση και το υπουργείο υγείας από έτους και πλέον, έχει οδηγήσει σε μείωση του αριθμού των τακτικών χειρουργείων. Οι αναισθησιολόγοι του Νοσοκομείου αρνούνται την, επισφαλή για τους μικρούς ασθενείς , υπερεφημέρευση, δημοσιοποιούν, κινητοποιούνται.

Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, πρωτεργάτης και υπέρμαχος της ιδιωτικοποίησης του ΕΣΥ, όχι μόνο δεν λύνει το πρόβλημα, αλλά περνάει στην (όπως την έχει στο μυαλό του) αντεπίθεση! Αρχικά μιλάει δημόσια για «κάποιους ακροαριστερούς γιατρούς που δημιουργούν εντυπώσεις», στη συνέχεια μιλάει για την πρόεδρο του Σωματείου του Αγλαΐα Κυριακού σ. Κατερίνα Ντουζέπη, λέγοντας δημόσια ότι «αυτή είναι η γιατρός του Κουφοντίνα».

Οι γιατροί της επαναστατικής αντικαπιταλιστικής αριστεράς  πρωτοστατούν στην υπεράσπιση της Δημόσιας Υγείας, πρωτοστατούν στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων των ασθενών, πρωτοστατούν στην υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και είναι περήφανοι για αυτό.

Είναι τιμή για την  Κατερίνα Ντουζέπη  που πρωτοστατεί  στον αγώνα για τη στελέχωση των δημόσιων παιδιατρικών νοσοκομείων, ενάντια στην υποβάθμιση και την ιδιωτικοποίησή τους. Είναι υποχρέωση και τιμή που περιέθαλψε απεργό πείνας στην πάλη του για δίκαιες συνθήκες κράτησης. Που στάθηκε ενάντια στην κρατική τρομοκρατία και σε αυτή και σε κάθε άλλη περίπτωση. Το υγειονομικό κίνημα, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, κάθε αγωνιζόμενος άνθρωπος υπέρ της δημόσιας υγείας και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας την στηρίζει.

Ο κ. Γεωργιάδης για ποιο πράγμα ακριβώς είναι υπερήφανος;  Για τα νοσοκομεία που έκλεισε την εποχή των μνημονίων; Για τα νοσοκομεία που κλείνει και ιδιωτικοποιεί τώρα; Ή, ίσως, για τον θαυμασμό που, όχι πολύ παλιά δεν έκρυβε για τη Χούντα και τους πρωτεργάτες της;
Κάτω τα χέρια απ την Κατερίνα Ντουζέπη και τους μαχόμενους υγειονομικούς.
Η τρομοκρατία δεν θα περάσει.
Όχι στο κλείσιμο, την υποβάθμιση και την ιδιωτικοποίηση των παιδιατρικών νοσοκομείων.
Κάτω η κυβέρνηση της ΝΔ, όχι στην συναίνεση. Αποφασιστικός αγώνας ως την ανατροπή