Από την πλευρά του, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι έπληξε την αντιαεροπορική άμυνα της Χεζμπολάχ στην περιοχή σε απάντηση στην κατάρριψη ισραηλινού μη επανδρωμένου αεροσκάφους (drone), το οποίο η Χεζμπολάχ είχε ανακοινώσει ότι κατέρριψε νωρίτερα χθες με πύραυλο εδάφους-αέρος.

Σε αντίποινα για τα πλήγματα στην Μπεκάα, η Χεζμπολάχ εξαπέλυσε την Τρίτη (26/2) 60 ρουκέτες σε θέση του ισραηλινού στρατού στα κατεχόμενα από το Ισραήλ Υψώματα του Γκολάν. Η οργάνωση δεν διευκρίνισε πόσες ρουκέτες ρίφθηκαν την Τρίτη το πρωί, αλλά σημείωσε ότι επρόκειτο για «ομοβροντία».

Υπενθυμίζεται ότι τουλάχιστον δύο ισραηλινά πλήγματα είχαν στόχο χθες, την πόλη Μπααλμπέκ στον ανατολικό Λίβανο. Το ένα από τα πλήγματα είχε στόχο αποθήκη της Χεζμπολάχ και το άλλο κτίριο στο οποίο στεγάζονται μη στρατιωτικές υποδομές του λιβανέζικου σιιτικού κινήματος στα περίχωρα της πόλης Μπααλμπέκ.

Ο στρατός του Ισραήλ περιορίστηκε να ανακοινώσει ότι διεξάγει «πλήγματα εναντίον τρομοκρατικών στόχων της Χεζμπολάχ βαθιά στο έδαφος του Λιβάνου», χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες. Η επαρχία Μπααλμπέκ, που βρίσκεται στην ανατολική κοιλάδα Μπεκάα που συνορεύει με τη Συρία, αποτελεί προπύργιο της Χεζμπολάχ η οποία διαθέτει εκεί σημαντική στρατιωτική παρουσία.

Τα πλήγματα αυτά είναι τα πρώτα που έχουν στόχο θέσεις της Χεζμπολάχ εκτός του νότιου Λιβάνου, θέατρο καθημερινών συγκρούσεων μεταξύ του σιιτικού κινήματος και του ισραηλινού στρατού μετά την έναρξη του πολέμου στη Γάζα.