Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ευόσμου, Κ. Βασιλειάδης, μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 εξέφρασε την αγανάκτιση και την οργή των καταστηματαρχών για την απόφαση να εξαιρεθούν από το άνοιγμα του λιανεμπορίου, τα καταστήματα στη Θεσσαλονίκη.

Σχετικά με την οικονομική ενίσχυση που εξήγγειλε η κυβέρνηση και η οποία αφορά την έκτακτη αποζημίωση στα εμπορικά καταστήματα που παραμένουν κλειστά τον Απρίλιο, ο ίδιος τόνισε ότι δεν είμαστε επαίτες για να μας πετάνε ένα τυράκι και να μας ικανοποιούν. Συμπλήρωσε δε ότι οι επαγγελματίες της περιοχής θα διαμαρτυρηθούν έντονα και με πολλούς τρόπους, αλλά πάντα μέσα στα όρια της νομιμότητας.

Έκτακτη αποζημίωση στους εμπόρους που μένουν κλειστοί για να κατευνάσουν τις αντιδράσεις

Με τη σειρά του ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πάτρας αναρωτήθηκε τι διαφορά έχει η Αττική από τις περιοχές που τα καταστήματα θα μείνουν κλειστά, κάνοντας λόγο για δυο μέτρα και δυο σταθμά.

Έδωσε και μικρό παρασκήνιο για τη χθεσινή επίσκεψη του Στέλιου Πέτσα στην πόλη, λέγοντας ότι τους υποσχέθηκε ανταλλάγματα, αλλά οι έμποροι δεν θέλουν ανταλλάγματα, αλλά να ανοίξουν τα μαγαζιά τους. Ξεκαθάρισε δε ότι οι έμποροι στην Πάτρα θα ανοίξουν τα καταστήματα τους στις 09:00.

Στα ερωτήματα του Προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου απάντησε ο καθηγητής Πνευμολογίας Θ. Βασιλακόπους τονίζοντας ότι το φορτίο στην Αττική είναι σταθερό, σε σχέση με τις άλλες περιοχές.

Οργή και αποδοκιμασίες κατά Πέτσα στην Πάτρα για τον πρωτοφανή εμπαιγμό των εμπόρων