Οι εκπρόσωποι των προσφύγων του Ελληνικού, Μασούντ και Ελιάς, δήλωσαν: «Δεν θέλουμε την απομόνωσή μας. Επίσης, το καμπ είναι δίπλα από εργοστάσιο. Τα παιδιά και όλοι μας θα αναπνέουμε καυσαέρια από ένα φουγάρο. Θέλουμε να ζήσουμε μέσα στις πόλεις και όχι σε ένα μικρό Γκουαντάναμο».
 
Ο Πέτρος Κωνσταντίνου, συντονιστής ΚΕΕΡΦΑ (Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή) ανέφερε, ότι, έπειτα από επίσκεψη στον καταυλισμό, διαπιστώθηκε πως αυτός βρίσκεται χιλιόμετρα έξω από την πόλη, στη μέση του πουθενά, και σε βιομηχανική ζώνη, στη σκιά ενός φουγάρου.
 
«Δίπλα είναι ένα δάσος φωτοβολταϊκών, περιφραγμένο με συρματοπλέγματα. Το μόνο κατάστημα στην περιοχή είναι μια καφετέρια κοντά στο στρατόπεδο, στο ΚΕΠΒ. Συγκοινωνία, το διερχόμενο λεωφορείο για τις Ερυθρές. Το πιο κοντινό νοσοκομείο, δέκα χιλιόμετρα, στην έξοδο της Θήβας, από την αντίθετη πλευρά του στρατοπέδου. Πρόσβαση σε σχολεία για τα παιδιά, σε κάποια χιλιόμετρα», συμπλήρωσε ο Π. Κωνσταντίνου.
 
Παράλληλα, ανέφερε ότι οι «οικίσκοι πρότυπο» έχουν δύο δωματιάκια χαμηλοτάβανα με δύο κουκέτες διώροφες το καθένα. «Απλά θυμίζουν στρατώνα. Όλα παραταγμένα σε ένα χώρο που δεν υπάρχει ούτε ένα λουλούδι, ούτε ένα πράσινο φύλλο». Επιπλέον, υπενθύμισε ότι ο Συνήγορος του Πολίτη έκρουσε το κώδωνα του κινδύνου κατά των στρατοπέδων προσφύγων και ζήτησε πολιτικές ένταξης στον ιστό των πόλεων.