Δύσκολη μέρα αναμένεται να είναι και η σημερινή (2/10) για την τοπική κοινωνία στη Θεσσαλονίκη. Έχουν καλεσθεί δύο συγκεντρώσεις, μία των εθνικιστών, ακροδεξιών και μία αντισυγκέντρωση από αντιφασίστες, φοιτητικούς συλλόγους και αναρχικές συλλογικότητες.

Με αφορμή τα εκτεταμένα επεισόδια που έλαβαν χώρα τις προηγούμενες ημέρες στα ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, Ευόσμου και Αμπελοκήπων, μέλη της οργάνωσης «Ιερός Λόχος» καλούν σε συγκέντρωση στις 19.00 το απόγευμα στην πλατεία Τερψιθέας.

Από την πλευρά τους οι αριστερές οργανώσεις και αντιφασίστριες καλούν σε αντισυγκέντρωση την ίδια ημέρα στις 17:30 το απόγευμα στη συμβολή του πρώην στρατοπέδου Παύλου Μελά με την οδό Λαγκαδά.

«Τα σχολεία, οι γειτονιές και οι δρόμοι της ανήκουν σε όσες και όσους αγωνίζονται και όχι στους φασίστες

Τα πρόσφατα γεγονότα σε σχολικό συγκρότημα στη Σταυρούπολη δεν αφήνουν περιθώρια παρεξηγήσεων. Ναζιστικοί χαιρετισμοί, μαχαίρια, μολότοφ, κατήχηση νέων παιδιών στον φασισμό από εξωσχολικούς, ξυλοδαρμοί αντιφασιστών μαθητών αλλά και πρωτοφανής κάλυψη από τη διεύθυνηση του σχολείου και τους μπάτσους οι οποίοι πραγματοποιούσαν ταυτόχρονες επιθέσεις στους φοιτητές και τις φοιτήτριες με δακρυγόνα. Λίγες ημέρες πριν πραγματοποείται επίθεση στο κινηματικό μπλοκ του thessaloniki pride.

Ξέρουμε καλά το ποια συμφέροντα οπλίζουν τα χέρια των φασιστών κάθε φορά που τους χρειάζονται και δεν περιμένουμε τίποτα από την αστική δικαιοσύνη», αναφέρουν μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση τους.

Η αστυνομία δήλωσε ότι θα βρίσκεται επί ποδός για την αποτροπή βίαιων επεισοδίων μεταξύ των συμμετεχόντων.