Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης FOCUS 103,6, ο Δ. Καμμένος δήλωσε πως διαφωνεί με την απόφαση Κοντονή να μη συμμετάσχει στο αντικομμουνιστικό συνέδριο που διοργανώνει η Εσθονία, καθώς με αυτή την απόφαση η χώρα βρίσκεται στη γωνία παρά το ότι έχει επιλέξει να βρίσκεται στον σκληρό πυρήνα της Ευρώπης.

«Θα έπρεπε να συμμετάσχουμε ως χώρα στο σχετικό συνέδριο και να εκθέσουμε τις όποιες ενδεχομένως διαφωνίες μας. Θα έπρεπε να πάει ο κ. Κοντονής στο Ταλίν και πιστεύω θα ήταν σεβαστή η εισήγησή του, με τις όποιες διαφωνίες. Τώρα είμαστε μόνοι μας, στη γωνία. Δεν κερδίζει η χώρα, αποφεύγοντας ευρωπαϊκές εκδηλώσεις. Ανήκουμε στην Ευρώπη και πήραμε δύσκολες αποφάσεις για να μείνουμε στο λεγόμενο σκληρό πυρήνα της Ευρώπης. Ας μάθουν οι νέοι μας το έγινε επί Στάλιν. Μην ξεχνάμε ότι οι εκκαθαρίσεις και η ποντιακή γενοκτονία ξεκίνησε επί Στάλιν. Το γεγονός ότι ο Στάλιν ήταν σφαγέας, έχει αποδειχθεί ιστορικά και με δικαστήρια μέσα στη Σοβιετική Ένωση».

Συγκρίνει Κομμουνισμό με Χούντα

Σύμφωνα με τον Δ. Καμμένο, ο κομμουνισμός εξισώνεται με τη χούντα των συνταγματαρχών και δεν θα πρέπει να κατηγορούνται οι Εσθονοί για ναζισμό, καθώς πρόκειται για προσβολή ενός ολόκληρου λαού.

«Αν έλεγαν οι Εσθονοί ότι δεν έρχονται σε συνέδριο για τη Χούντα, που κατέστρεψε την Ελλάδα, πώς θα μας φαινόταν; Είναι τεράστιο λάθος και προσβολή συλλήβδην στους Εσθονούς, σε ένα ολόκληρο λαό να τον κατηγορείς ως ναζί. Όταν έχει χυθεί αίμα εκατομμυρίων ανθρώπων δεν υπάρχει θέμα ιδεολογικών συγκρούσεων».