Οι εργαζόμενοι όταν εισήλθαν στο κτίριο και προσέγγισαν το χώρο που βρίσκονται οι ελεγκτές δημόσιας διοίκησης αντίκρυσαν ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας να τους περιμένουν.
 
Οι εργαζόμενοι του Δήμου Θεσσαλονίκης έχουν συγκεντρωθεί σε συνέχεια των κινητοποιήσεών τους από τη προηγούμενη εβδομάδα ενάντια στον επανέλεγχο των συμβάσεών από τους ελεγκτές δημόσιας διοίκησης ενώ την ίδια ώρα οι συνδικαλιστικοί τους εκπρόσωποι κλήθηκαν από τον εισαγγελέα.  Συγκεκριμένα τα μέλη της διοίκησης του Συλλόγου Εργαζομένων στον δήμο Θεσσαλονίκης έλαβαν ειδοποιητήρια κλήση και παρευρέθηκαν σήμερα το πρωί στο γραφείο του Εισαγγελέα.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, για τον εισαγγελέα το θέμα θεωρείται «λήξαν» και πλέον επαφίεται  στην αστυνομία εάν και εφόσον κληθεί από τους αρμόδιες αρχές, δηλαδή την διοίκηση Μπουτάρη. Σύμφωνα με πληροφορίες ο εισαγγελέας αποδέχεται το σκεπτικό των εργαζομένων, οι οποίοι κατάθεσαν τα σχετικά έγγραφα που αποδεικνύουν πως δεν λειτουργούν με βάση ατομικές αλλά συλλογικές αποφάσεις (στο πλαίσιο της ΠΟΕ-ΟΤΑ και της ΑΔΕΔΥ). Επίσης ο εισαγγελέας παραδέχτηκε πως δεν υπήρξε την Παρασκευή βίαιη παρεμπόδιση των ελεγκτών δημόσιας διοίκησης.
 
Να σημειωθεί πως οι Ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης βρίσκονται από το πρωί σήμερα στο δημαρχείο, ωστόσο δεν έχουν ξεκινήσει τη διαδικασία επανελέγχου των συμβάσεων και περιμένουν σχετική ενημέρωση από τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη και τον Θωμά Ψαρρά, γενικό γραμματέα του δήμου.
Από την πλευρά τους, οι εργαζόμενοι δηλώνουν αποφασισμένοι να παρέμβουν ζητώντας εκ νέου από τους ελεγκτές δημόσιας διοίκησης να σταματήσει ο επανέλεγχος των συμβάσεων.
 
Όπως δήλωσε στο alterthess.gr ο πρόεδρος του Συλλόγου, Κώστας Ξανθόπουλος “είμαστε υποχρεωμένοι να υπερασπιστούμε τα συμφέροντα των εργαζομένων”. “Εμείς λειτουργούμε στα πλαίσια της απόφασης της Ομοσπονδίας ενάντια στην εφαρμογή του νόμου 4250 σχετικα με την αξιολόγηση των υπαλλήλων και τον επανελέγχο των συμβάσεων. Επιπλέον ο κ. Ξανθόπουλος έκανε λόγο για αλλαγή της στάσης του Δημάρχου, ο οποίος είχε δεσμευτεί πως θα ανέμενε την απόφαση του ΣτΕ. 
 
Υπενθυμίζεται πως τη περασμένη Παρασκευή οι εργαζόμενοι στο Δήμο Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα πλαίσια της απόφασης της ΑΔΕΔΥ και της ΠΟΕ- ΟΤΑ κατά της αξιολόγησης και απέτρεψαν τον επανέλεγχο των συμβάσεων των υπαλλήλων που έχουν μονιμοποιήθει. Λίγες ώρες αργότερα την ίδια μέρα ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης παρέπεμψε το θέμα στον εισαγγελέα. Μάλιστα, οι εργαζόμενοι υποστηρίζουν πως από τη συζήτηση που έκαναν με τους ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι τους πως η συγκεκριμένη διαδικασία θα οδηγήσει σε απολύσεις .
 
ΠΟΕ-ΟΤΑ: Νέα απεργία- αποχή από την αξιολόγηση
 
Μάλιστα στο ίδιο μήκος κύματος και η εξώδικη δήλωση που απέστειλε τη Δευτέρα η ΠΟΕ-ΟΤΑ προς τους υπουργούς Εσωτερικών και Εξωτερικών και τους ανακοινώνει την προκήρυξη νέας απεργιακής κινητοποίησης με την μορφή της αποχής των υπαλλήλων από τις εξής εργασίες: συγκεκριμένα από κάθε εργασία σχετιζόμενη με την αξιολόγηση των υπαλλήλων των Ο.Τ.Α., βάσει των διατάξεων του Ν.4250/2014 και από κάθε εργασία σχετιζόμενη με τον  επανέλεγχο των μετατροπών των συμβάσεων εργασίας ή έργου σε Αορίστου Χρόνου, που λαμβάνει χώρα βάσει των διατάξεων του άρθρου 42 του Ν.4250/2014.
 
Η απεργιακή κινητοποίηση ξεκίνησε από τη Παρασκευή και καλύπτει όλο το διάστημα, κατά το οποίο διενεργούνται οι σχετικές διαδικασίες και  μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2014. 
 
“Στην πραγματικότητα η αξιολόγηση, όπως επιχειρείτε να την εφαρμόσετε δεν αποσκοπεί στην ανεύρεση και επιβράβευση των αξιοτέρων υπαλλήλων αλλά στην δημιουργία δεξαμενής υποψηφίων διαθεσίμων ή απολυμένων, προκειμένου να είστε σε θέση να ικανοποιήσετε τις ήδη αναληφθείσες μνημονιακές δεσμεύσεις σας απέναντι στην τρόικα”, υπογραμμίζει η ΠΟΕ-ΟΤΑ και προσθέτει πως “ο έλεγχος αυτός δεν αφορά στην εξεύρεση πλαστών ή παραποιημένων εγγράφων αλλά θέτει νέα κριτήρια και μάλιστα, κατά την αντίληψη του κάθε Επιθεωρητή, αναφορικά με την ακρίβεια και την νομιμότητα της μετατροπής, παραγνωρίζοντας το γεγονός, ότι οι εργαζόμενοι έγιναν Αορίστου Χρόνου μετά από αποφάσεις Δημοτικών Συμβουλίων, κρίση των Υπηρεσιακών Συμβουλίων και του Α.Σ.Ε.Π.”.