Τονίζει δηκτικά πως την επίσκεψη του πρωθυπουργού, «έμαθαν μόνο λίγοι και εκλεκτοί “σύμφωνοι – συνοδοιπόροι” και συνένοχοι» ενώ αντίθετα:

«Δεν ενημερώθηκε όμως κανένας από τους τραπεζοκόμους που κυβέρνηση και διοίκηση απέλυσε 3 μέρες πριν, μετά από 5 χρόνια προσφοράς και στήριξης στην υγεία. Δεν το έμαθαν οι νοσηλευτές και οι εργαστηριακοί που δουλεύουν με 1 ρεπό την εβδομάδα με διπλοβάρδιες και μπαίνει σε ερώτημα ακόμα και η κανονική τους καλοκαιρινή άδεια. Δεν την έμαθε κανένας διοικητικός που έχει ξεχάσει τι θα πει ωράριο. Κανένας υγειονομικός που βλέπει το μισθό του να εξατμίζεται στα μισά του μήνα. Δεν την έμαθε κανένας τεχνικός που τρέχει να μαζέψει τα ασυμμάζευτα από τις επικίνδυνες ανακαινίσεις και τις αστοχίες της ΕΚΤΕΡ (με χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης).

Αν και «προσπάθησαν να μας πείσουν ότι πρόκειται για ανεπίσημη επίσκεψη» αναφέρει το Σωματείο πως ο πρωθυπουργός συνοδεύονταν από τον υπουργό Υγείας, από τον υποψήφιο ευρωβουλευτή της ΝΔ και πρώην αναπληρωτή υπουργό Υγείας και από τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών. Για αυτό αποσπάσματα “έπαιξαν” σε όλα τα βραδινά δελτία ειδήσεων; Ντρέπεται και η ντροπή με τέτοιους ισχυρισμούς. Επίσημη και προεκλογική ήταν η επίσκεψη για να υπερασπιστεί το αφήγημα του “νέο ΕΣΥ” , την πολιτική της ΕΕ των χορηγών των αυτοχρηματοδοτούμενων νοσοκομείων – ΑΕ, που θα πουλάνε υπηρεσίες στους ασθενείς-πελάτες, με εξαντλημένους και ελαστικά εργαζόμενους υγειονομικούς, ιδιωτικοποίηση και ξεπούλημα νοσοκομείων και κλινικών. Επίσημη ήταν η επίσκεψη για να υπερασπιστεί το αφήγημα της κυβέρνησης και την πολιτική της ΕΕ που με όχημα το Ταμείο Ανάκαμψης γεμίζει χρήματα μεγαλοκατασκευαστές, και μεγαλοεργολάβους. Αλλά δεν έχει ούτε ευρώ για να μονιμοποιηθούν οι συμβασιούχοι για να προσληφθεί προσωπικό, για να αυξηθούν οι καθηλωμένοι μισθοί των υγειονομικών».

Τονίζει επίσης ότι «τι κι αν τα χρήματα θα κληθεί να αποπληρώσει ο λαός με άγρια φοροληστεία. Δεν αισθάνθηκε σίγουρα την ανάγκη να απολογηθεί για το γεγονός ,ότι στα πολυδιαφημιζόμενα έργα του Τ.Ε.Π. δεν μπήκε ούτε καρφί εδώ και τέσσερις μήνες γιατί ξεκίνησαν οι εργασίες χωρίς μελέτες, οι οποίες δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί ενώ συνεχίζεται η τεράστια ταλαιπωρία δεκάδων χιλιάδων ασθενών στις πρόχειρες κατασκευές.  Δεν απολογήθηκε σίγουρα γιατί οι μεγαλοκατασκευαστές της ΕΚΤΕΡ με δική τους ευθύνη κόντεψαν να γκρεμίσουν ολόκληρη πτέρυγα του Νοσοκομείου ακριβώς για τον ίδιο λόγο.  Δεν απολογήθηκε σίγουρα για τις επιλογές και της δικής του Κυβέρνησης που έχουν σαν αποτέλεσμα 800 κενές οργανικές θέσεις του Νοσοκομείου. Επιλέγονται λοιπόν οι στημένες κυβερνητικές εκδηλώσεις και οι αποστειρωμένες επισκέψεις αφού η πολιτική τους είναι εχθρική για τον εργαζόμενο και τον ασθενή άλλα βολική και συμφέρουσα για Επιχειρηματικούς – Κατασκευαστικούς ομίλους, Εργολάβους αλλά και κυβερνητικούς συνδικαλιστές!»

«Απαντάμε στις φιέστες της κυβέρνηση και στην αντιλαϊκή της πολιτική με οργάνωση και αγώνα για μαζική συμμετοχή στην 24ωρη απεργία την Τρίτη 21 Μάη», καταλήγουν οι εργαζόμενοι.