Για «συνέχεια του πολέμου λάσπης που έχετε κηρύξει σε βάρος εμού και του συζύγου μου» κάνει λόγο η σύζυγος του Κυριάκου Μητσοτάκη, Μαρέβα Γκραμπόβσκι σε εξώδικο που απέστειλε στην εφημερίδα Documento, με αφορμή τα τελευταία δημοσιεύματα της εφημερίδας για προβλήματα στο πόθεν έσχες της ίδιας και του πρωθυπουργού.

Το εξώδικο έρχεται ως απάντηση στα δημοσιεύματα που αναφέρουν πως παρά το ιδιωτικό συμφωνητικό με τον αδερφό της που επικαλείται, σύμφωνα με το οποίο έχει παραιτηθεί από την γαλλική SCI Personal Ventures από τις 3 Αυγούστου του 2016, η ίδια συνέχιζε να εμφανίζεται ως ιδιοκτήτρια της εταιρείας. Σημειώνεται πως έγγραφο που προκαλεί ερωτήματα δημοσίευσε και η εφημερίδα Αυγή τη Δευτέρα, σύμφωνα με το οποίο, η ίδια συνεχίζει να εμφανίζεται ως ιδιοκτήτρια του 95% της γαλλικής εταιρείας, με ημερομηνία εγγράφου 20 Νοεμβρίου 2020.

Στο εξώδικό της, η Μ. Γκραμπόβσκι κοινοποιεί και έγγραφο με τίτλο «Επιστολή παραίτησης μέλους της διαχείρισης/διαχειρίστριας», σύμφωνα με το οποίο, από τις 3 Αυγούστου του 2016 έχει παραιτηθεί από τη θέση μέλους της διαχείρισης/διαχειρίστριας που κατείχει στη γαλλική εταιρεία. Σε απάντησή του, το Documento επιμένει πως και το εν λόγω έγγραφο δεν έχει κοινοποιηθεί στο γαλλικό εμπορικό μητρώο, γεγονός που το καθυστά με μηδενική νομική ισχύ.

Όπως αναφέρει, μεταξύ άλλων, στο εξώδικό της στο Documento η Μ. Γκραμπόβσκι:

«Στο από 25 Ιουλίου 2021 κείμενό σας, το οποίο δημοσιεύθηκε όχι μόνο στην εφημερίδα Documento, αλλά και στον ιστότοπο documentonews επιχειρείτε για μία ακόμα φορά να υποστηρίξετε το νέο σας κατασκεύασμα, ότι δήθεν εγώ παρέμεινα διαχειρίστρια της γαλλικής εταιρείας, στην οποία συμμετείχα και ότι ουδέποτε μεταβίβασα τις μετοχές, που διατηρούσα, στην ανωτέρω εταιρεία, προκειμένου να με κατηγορήσετε ότι δήθεν υπέβαλα ψευδή δήλωση περιουσιακής κατάστασης («πόθεν έσχες»), στην οποία δε συμπεριέλαβα τις επίμαχες μετοχές.

Το τελευταίο αυτό δημοσίευμα αποτελεί συνέχεια μόνο του πολέμου λάσπης, που έχετε κηρύξει σε βάρος εμού και του συζύγου μου επικαλούμενοι έγγραφα, τα οποία για πολλοστή φορά αναγνώσετε επιλεκτικά και ερμηνεύετε κατά το δοκούν.

Ωστόσο όπως καλά γνωρίζετε, το περιεχόμενο των ως άνω δημοσιευμάτων ουδεμία σχέση έχει με την πραγματικότητα και στοχεύει στην πολιτική υποβάθμιση του συζύγου μου δια του προσωπικού διασυρμού μου.

Πόθεν έσχες / Πανικόβλητη αντίδραση Μητσοτάκη μετά την παρέμβαση Τσίπρα
Επειδή δεν πρόκειται να επιτρέψω να με διασύρετε προσωπικά μέσω προσβλητικών και ψευδών αναφορών και να προβαίνετε συστηματικά στην σπίλωση της προσωπικότητας μου μέσω αναπαραγωγής ψευδών, δυσφημιστικών και συκοφαντικών ισχυρισμών, όπως αυτών που ανερυθρίαστα διαδώσατε με τα παρακάτω δημοσιεύματα…

Να απόσχετε άμεσα και δια παντός από οποιαδήποτε παρεμφερή αναφορά στο πρόσωπό μου και από οποιαδήποτε εκ νέου διάδοση προσβλητικών και διαφημιστικών ισχυρισμών σε βάρος της προσωπικότητάς μου.

Να προβείτε άμεσα σε επανόρθωση της προσβολής μου, φροντίζοντας αμελλητί, μετά τη λήψη της παρούσας, για την αφαίρεση των ανωτέρω ψευδών, προσβλητικών και συκοφαντικών δημοσιευμάτων τόσο από το διαδικτυακό τόπο της εφημερίδας σας, όσο και από τους λογαριασμούς που διατηρείται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στο διαδίκτυο.

Να δημοσιεύσετε επανορθωτικό κείμενο…

Αλλιώς, σας δηλώνω, επιφυλασσόμενη παντός νόμιμου δικαιώματός μου, ότι θα προσφύγω στα αρμόδια Δικαστήρια, προς υπεράσπιση της τιμής, της ακεραιότητας, του κύρους και της αξιοπιστίας μου και αποκατάσταση της βλάβης που έχω υποστεί και θα υποστώ από την προσβλητική σας συμπεριφορά».

«Αντικρούει τον εαυτό της»

Στο άρθρο με το οποίο δημοσιοποιεί και το εξώδικο της Μ. Γκραμπόβσκι, το Documento κάνει λόγο για διαστρέβλωση της πραγματικότητας από το πρωθυπουργικό ζεύγος, υποστηρίζοντας πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Μαρέβα Γκραμπόβσκι έχουν παρανομήσει, σύμφωνα με όσα προκύπτουν από σωρεία εγγράφων.

Αναλυτικά το άρθρο-απάντηση του Documento:

Καλά κρατεί η επιχείρηση διαστρέβλωσης της πραγματικότητας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη σύζυγό του. Η Μαρέβα Γκραμπόφσκι μέσω νέου εξωδίκου που απέστειλε στο Documento, επιχείρησε για ακόμη μια φορά να πείσει ότι το Documento τη συκοφαντεί. Όσα εξώδικα όμως και να στείλει το πρωθυπουργικό ζεύγος τα πράγματα είναι πολύ απλά. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Μαρέβα Γκραμπόφσκι έχουν παρανομήσει. Όχι επειδή αυτό το λέει το Documento, αλλά επειδή αυτό προκύπτει από σωρεία εγγράφων του επίσημου γαλλικού κράτους. Έγγραφα για τα οποία η κ. Γκραμπόφσκι στα εξώδικα που στέλνει δεν αναφέρει λέξη, παρά σχολιάζει ότι τα ερμηνεύουμε κατά το δοκούν.

Υπό αυτή την έννοια κι αυτό το εξώδικο που απέστειλε η σύζυγος του πρωθυπουργού δεν είναι άξιο απάντησης, όπως και οι υβριστικοί χαρακτηρισμοί που εξαπολύει για ακόμη μια φορά εναντίον της εφημερίδας, του εκδότη της, Κώστα Βαξεβάνη και του υπογράφοντα. Κι αυτό γιατί η κυρία Γκραμπόφσκι προκειμένου να αποδείξει την αθωότητά της, επικαλείται για ακόμη μια φορά το… περίφημο ιδιωτικό συμφωνητικό δωρεάν μεταβίβασης των μετοχών που κατείχε στη γαλλική εταιρεία SCI Personal Ventures. Το συγκεκριμένο ιδιωτικό συμφωνητικό, που φέρει υπογραφή 3 Αυγούστου 2016, όπως αναφέραμε και στο προηγούμενο εξώδικο που απέστειλε η κυρία Γκραμπόφσκι, δεν έχει καμία νομική ισχύ. Και πως θα μπορούσε να έχει την οποιαδήποτε νομική ισχύ, αφού δεν δημοσιεύθηκε –όπως θα έπρεπε- στο Γαλλικό Εμπορικό Μητρώο, ώστε να παράγει έννομα αποτελέσματα;

Αυτή τη φορά βέβαια η κυρία Γκραμπόφσκι πήγε ένα βήμα παραπάνω, αφού μαζί με το εξώδικο που απέστειλε, κοινοποίησε και ένα άλλο έγγραφο προκειμένου να αποδείξει την δήθεν αθωότητά της. Πρόκειται για ένα έγγραφο το οποίο φέρει επίσης ημερομηνία 3 Αυγούστου του 2016 και φέρεται να είναι επικυρωμένο. Το επίμαχο έγγραφο φέρει τίτλο «Επιστολή παραίτησης μέλους της διαχείρισης/διαχειρίστριας» από τη γαλλική εταιρεία SCI Personal Ventures και υπογράφεται από την κ. Γκραμπόφσκι. Στο έγγραφο η κ. Γκραμπόφσκι φέρεται να δηλώνει ότι: «υποβάλλω την παραίτησή μου από την θέση του Μέλους της Διαχείρισης/Διαχειρίστριας της ως άνω εταιρείας, με άμεση ισχύ από σήμερα».

Δείτε εδώ την επιστολή παραίτησης της Μαρέβα Γκραμπόφσκι από… την εταιρεία της

Αυτός ήταν ο τρόπος της κυρίας Γκραμπόφσκι να αντικρούσει τη σωρεία επίσημων εγγράφων του γαλλικού κράτους που έχει δημοσιεύσει το Documento: να παραθέσει ένα χαρτί, όπου φέρεται να δηλώνει ότι παραιτείται από τη διαχείριση της γαλλικής εταιρείας, η οποίας τότε της άνηκε κατά 95%. Ένα έγγραφο όμως, το οποίο για κακή της τύχη δεν έχει δημοσιοποιηθεί, όπως και το προαναφερθέν ιδιωτικό συμφωνητικό στο Γαλλικό Εμπορικό Μητρώο. Άρα, ένα ακόμη ένα έγγραφο το οποίο έχει μηδενική νομική ισχύ. Και πως θα μπορούσε να έχει νομική ισχύ, όταν η κυρία Γκραμπόφσκι προσπαθεί με αυτόν τον τρόπο να αποδομήσει επίσημα έγγραφα, βάσει των οποίων εμφανίζεται να είναι ακόμη και σήμερα –παρανόμως- διαχειρίστρια της εταιρείας, αλλά και να κατείχε έως και τις 20 Δεκεμβρίου του 2020 –επίσης παρανόμως- το 95% των μετοχών της γαλλικής εταιρείας, το οποίο ποσοστό μετέπειτα μεταβιβάστηκε στην ελληνική εταιρεία MGPG INVESTMENT CONSULTING, που ίδρυσε η ίδια μαζί με τον ετεροθαλή αδελφό της, Γιώργο Παπαζήση;

Με αυτό το έγγραφό της λοιπόν, το οποίο είναι αντίστοιχης ισχύος με το ιδιωτικό συμφωνητικό, η κ. Γκραμπόφσκι ενημερώνει την SCI Personal Ventures ότι δεν είναι πια διαχειρίστρια της γαλλική εταιρείας. Δηλαδή, ενημερώνει τον ίδιο της τον εαυτό, αφού κατέχοντας το 95% των μετοχών, αυτή είναι η εταιρεία. Καμία Αρχή όμως στη Γαλλία δεν έχει λάβει κάποια σχετική ενημέρωση ότι η κ. Γκραμπόφσκι παραιτήθηκε από τη θέση της διαχειρίστριας της γαλλικής εταιρείας. Στην πραγματικότητα, το λέει η Μαρέβα Γκραμπόφσκι… στην Μαρέβα Γκραμπόφσκι, ώστε να ανασύρει αυτό το έγγραφο σε περίπτωση που χρειαστεί. Όπως συνέβη τώρα. Σε μια αντιπαραβολή, αν κάποιος επιχειρηματίας, εντοπιζόταν να προβαίνει σε άνομες ενέργειες, θα μπορούσε με τη λογική της κ. Γκραμπόφσκι, να δείξει ένα χαρτί που είχε στείλει στον εαυτό του ή στην εταιρεία του, σε μια προσπάθεια να αυτοαπαλλαγεί από τις όποιες ευθύνες τον βαραίνουν.

Αντί λοιπόν άλλης απάντησης, θα παραθέσουμε με τη σειρά μας ένα έγγραφο του επίσημου γαλλικού κράτους. Το έγγραφο αυτό φέρει ημερομηνία 20 Νοεμβρίου του 2020, ημερομηνία δηλαδή κατά την οποία η κ. Γκραμπόφσκι υποστηρίζει ότι είχε –εδώ και τέσσερα χρόνια- μεταβιβάσει τις μετοχές της από την SCI Personal Ventures, αλλά και παραιτηθεί από τη διαχείρισή της.

Το συγκεκριμένο έγγραφο που δημοσιεύουμε αποτελεί την συμφωνία εισφοράς, βάσει της οποίας δηλώνεται ότι «η κυρία GRWBOWSKI και ο κύριος ΠΑΠΑΖΗΣΗΣ είναι οι μόνοι εταίροι της “SCI PERSONAL VENTURES” κατέχοντας το σύνολο του εταιρικού κεφαλαίου, εν προκειμένω 950 εταιρικά μερίδια η κυρία GRABOWSKI και 50 εταιρικά μερίδια ο κύριος Παπαζήσης».

Άρα, το επίμαχο έγγραφο επιβεβαιώνει ότι η κ. Γκραμπόφσκι και ο ετεροθαλής αδελφός της ήταν μέχρι τότε οι «μόνοι εταίροι» της γαλλικής εταιρείας. Το έγγραφο όμως έχει και συνέχεια, αφού αναγράφεται χαρακτηριστικά ότι «οι εταίροι αποφασίζουν να εισφέρουν στην Εταιρεία MGPG INVESTMENT CONSULTING, που θα συστήσουν από κοινού και θα αποτελείται από κεφάλαιο 30.000 ευρώ ως εισφορά σε μετρητά και το σύνολο των εταιρικών μεριδίων που κατέχει η κυρία GRABOWSKI στην PERSONAL VENTURES, δηλαδή 950 (εννιακόσια πενήντα) εταιρικά μερίδια, καθώς και τα εταιρικά μερίδα που κατέχει ο κύριος ΠΑΠΑΖΗΣΗΣ, εκτός από ένα, δηλαδή 49 (σαράντα εννέα) εταιρικά μερίδια. Τα εταιρικά μερίδια που συνεισέφεραν, λαμβάνοντας υπόψη τα δάνεια, αποτιμώνται στο ποσό των 5.000 ευρώ. Υπό την επιφύλαξη του οριστικού καταστατικού της εταιρείας MGPG INVESTMENT CONSULTING». Άρα, βάσει του επίμαχου εγγράφου επιβεβαιώνεται και ότι οι μετοχές των μοναδικών εταίρων της εταιρείας μεταβιβάστηκαν στα τέλη του 2020, σε ελληνική εταιρεία που ίδρυσαν από κοινού.

Υπάρχει όμως ακόμη μια ιδιαιτέρως σημαντική… λεπτομέρεια στο έγγραφο της 20ης Νοεμβρίου του 2020, την οποία προφανώς και παραβλέπει η κυρία Γκραμπόφσκι. Όπως χαρακτηριστικά αναγράφεται, «στο σημείο αυτό παρενέβη η κυρία GRABOWSKI, ως διαχειρίστρια της SCI PERSONAL VENTURES, η οποία, υπό αυτή την ιδιότητά της, δήλωσε ότι ήταν πλήρως ενημερωμένη για το σχέδιο της εισφοράς». Και σαν να μην έφτανε αυτό, ότι δηλαδή η ίδια η κυρία Γκραμπόφσκι δηλώνει ότι έως τις 20 Νοεμβρίου του 2020 ήταν διαχειρίστρια της SCI Personal Ventures, το έγγραφο φέρει από κάτω, φαρδιά, πλατιά, την υπογραφή της. Είναι η ίδια η κυρία Γκραμπόφσκι που υπογράφει ότι ήταν έως τότε διαχειρίστρια της εταιρεία και τώρα κάνει λόγο για «ψευδείς και συκοφαντικές διαδόσεις», ακόμη και για «περιφρόνησή σας απέναντι στο γυναικείο φύλο». Είναι αυτή που προσπαθεί να διαψεύσει  την υπογραφή της, το Γαλλικό Εμπορικό Μητρώο και τα ίδια μας τα μάτια.

Τι άλλο να ειπωθεί μετά από αυτό;  Ίσως μόνο αυτό: Αιδώς Αργείοι.