Συγκέντρωση έγινε στην πλατεία Συντάγματος με τη συμμετοχή Ουκρανών πολιτών που ζητούσαν ειρήνευση και αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων από τη χώρα τους.

Κάλεσμα για αντιπολεμική κινητοποίηση είχαν κάνει επίσης για τα Προπύλαια συλλογικότητες και κόμματα της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς. Στο Σύνταγμα στη συγκέντρωση εκτός από τους Ουκρανούς πολίτες που ζουν στην Ελλάδα συμμετείχαν μέλη μεταναστευτικών κοινοτήτων και Έλληνες αλληλέγγυοι.

Εκτός από το βασικό αίτημα για ειρήνη και αποχώρηση του ρωσικού στρατού, καλούσαν τη Δύση να στηρίξει με οποιοδήποτε τρόπο την Ουκρανία και να επιβάλει ακόμα πιο σκληρές κυρώσεις στο καθεστώς Πούτιν.

Ακολούθησε το αντιπολεμικό-αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο από φοιτητικούς συλλόγους και οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς στα Προπύλαια. Φτάνοντας στη Βουλή, οι φοιτητές έδειξαν με τα συνθήματά τους την αντίθεσή τους στον πόλεμο και στην εμπλοκή της Ελλάδας σε αυτόν.

Δύο πορείες και στη Θεσσαλονίκη

Δύο πορείες κατά του πολέμου στην Ουκρανία πραγματοποιήθηκαν και στη Θεσσαλονίκη, όπου Ουκρανοί πολίτες ζήτησαν για άλλη μια φορά να σταματήσει ο πόλεμος στη χώρα τους.

Οι συμμετέχοντες συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Αριστοτέλους, όπου κρατώντας σημαίες και αντιπολεμικά πλακάτ, έψαλαν τον εθνικό ύμνο της Ουκρανίας. Στη συνέχεια έκαναν πορεία μέχρι τη συμβολή των οδών Δημοσθένους με Μητροπόλεως, όπου αστυνομικές δυνάμεις εμπόδισαν την πρόσβασή τους στο ρωσικό προξενείο.

Ξεχωριστή κινητοποίηση, με αφετηρία το άγαλμα του Βενιζέλου, έκαναν ομάδες της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς. Οι διαδηλωτές έκαναν πορεία σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης, με κατάληξη το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης. Μπροστά από το προξενείο των ΗΠΑ, ενώ έκαψαν μια σημαία του ΝΑΤΟ.

Το πανό στην κεφαλή της πορείας έγραφε: «Έξω ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, Ρωσία από την Ουκρανία. Όχι στον πόλεμο. Καμία συμμετοχή της Ελλάδας στους σχεδιασμούς ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, Ε.Ε.».