«Η κτηνωδία και η φρίκη είναι ακόμη μεγαλύτερη τη στιγμή που ο καταυλισμός εκτοπισμένων στη Ράφα λειτουργούσε υπό την αιγίδα της Υπηρεσίας Αρωγής των Παλαιστινίων Προσφύγων του ΟΗΕ (UNRWA) και το ίδιο το Ισραήλ είχε κηρύξει ασφαλή περιοχή . Πάνω από 100.000 άνθρωποι, τους οποίους οι δολοφόνοι ξερίζωσαν από τη βόρεια Γάζα τους προηγούμενους μήνες είναι στοιβαγμένοι σε άθλιες συνθήκες .Η Παλαιστινιακές υπηρεσίες υγείας δεν είναι σε θέση να χειριστούν αυτόν τον μεγάλο αριθμό θυμάτων ως αποτέλεσμα της σκόπιμης καταστροφής του συστήματος υγείας στη Γάζα από την Ισραηλινή κατοχή» προσθέτει.

«Το φριχτό μακελειό δεκάδων αμάχων στον καταυλισμό στη Ράφα προκάλεσε διεθνείς αντιδράσεις, ακόμη και από κυβερνήσεις χωρών που στηρίζουν πολύμορφα το κράτος – δολοφόνο ( ΗΠΑ, ΕΕ..). Υπό το βάρος της διεθνούς κατακραυγής, ο στρατός του κράτους-δολοφόνου του Ισραήλ με ένα ρεσιτάλ κυνισμού και υποκρισίας ανακοίνωσε ότι είναι ”ενήμερος” για το ότι ”έπαθαν κακό άμαχοι” και ότι το συμβάν τελεί “υπό εξέταση”. Ο σφαγέας Νετανιάχου, ονομάζοντας “απομάκρυνση” τον νέο βίαιο ξεριζωμό περίπου 1 εκατομμυρίου πεινασμένων και ταλαιπωρημένων Παλαιστινίων , πρόσθεσε με θράσος πως “παρά τις προσπάθειες να μην τους βλάψουμε, συνέβη ένα τραγικό δυστύχημα”.
“Εξετάζουμε το θέμα. Είναι πράγματι σοβαρό. Κάθε απώλεια ζωής, ζωής ενός πολίτη είναι κάτι σοβαρό και φριχτό”, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της ισραηλινής κυβέρνησης Χίμαν» συμπληρώνει και συνεχίζει:

«Καταγγέλλουμε το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ, την ΕΕ, το ΝΑΤΟ, την ελληνική κυβέρνηση και τα κόμματα του ευρωατλαντισμού που συνεχίζουν με κυνισμού και υποκρισίας να δίνουν το αισχρό άλλοθι της “αυτοάμυνας”, στους εγκληματίες πολέμου του κράτους του Ισραήλ. Καλούμε την Ελληνική κυβέρνηση να αναγνωρίσει το Κράτος της Παλαιστίνης στα προ της 4ης Ιουνίου 1967 σύνορα με πρωτεύουσά της την Ανατολική Ιερουσαλήμ. Τώρα να δυναμώσει ακόμη πιο αποφασιστικά η πάλη για:

  • Να σταματήσει η γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού και να τερματιστεί η ισραηλινή κατοχή.
  • Τη δημιουργία ενιαίου ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ στα σύνορα του 1967, με τον λαό νοικοκύρη στον τόπο του.
  • Το δικαίωμα επιστροφής όλων των Παλαιστίνιων προσφύγων στις εστίες τους, με βάση τις σχετικές αποφάσεις του ΟΗΕ.
  • Την άμεση απελευθέρωση όλων των Παλαιστίνιων και άλλων πολιτικών κρατουμένων που κρατούνται στις ισραηλινές φυλακές.
  • Την απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους».