«Μία διαχρονική διαδικασία η οποία συντηρεί το καπιταλιστικό σύστημα είναι η δημιουργία και η όξυνση πολεμικών συρράξεων. Το Κεφάλαιο φροντίζει να ενισχυθεί με δισεκατομμύρια στο πλαίσιο διακρατικών εξοπλιστικών προγραμμάτων, αναπαράγοντας το εθνικιστικό αφήγημα – πρόσφατο εγχώριο παράδειγμα, η αγορά και οι φιέστες για τα Ραφάλ. Σήμερα, εμφανίζονται νέα σενάρια πολέμου σε Ουκρανία και Μαύρη Θάλασσα. Πάγια θέση μας είναι ότι ο πόλεμος αποτελεί την επιτομή της ανθρώπινης δυστυχίας, γεννά την προσφυγιά και το μίσος μεταξύ των λαών.

Σταθερά προτάγματά μας είναι η ζωή μαζί, το συν-πράττειν και η αλληλεγγύη, η κοινή μας ιστορία της μετακίνησης και οι κοινοί μας ταξικοί αγώνες για την ελευθερία», αναφέρεται στο κάλεσμα που απευθύνει το «Κοινωνικό Στέκι – Στέκι Μεταναστών/στριων Χανίων».

«Οι Χανιώτες είναι περισσότερο αναγκαίο από ποτέ ν’ αντισταθούμε στη μετατροπή του τόπου μας σε πολεμικό ορμητήριο του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού. Να μπούμε στην πρώτη γραμμή του αντιπολεμικού μετώπου πάλης που είναι ανάγκη ν’ αναπτυχθεί στη χώρα ενάντια στις επιλογές του συστήματος της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης και της εκμετάλλευσης», αναφέρεται στην ανακοίνωση-κάλεσμα της Πρωτοβουλίας Αντίστασης.

«Η κυβέρνηση παραχωρεί αμερικανονατοϊκές βάσεις σε όλη την Ελλάδα, προγεφυρώματα επεμβάσεων και εμπλοκής σε επιθετικούς σχεδιασμούς, όπως τώρα στην Ουκρανία. Καλλιεργεί πολεμικό και εθνικιστικό κλίμα στο λαό, αυστηροποιώντας μάλιστα την καθημερινότητα των φαντάρων ενώ ταυτόχρονα στέλνει στρατιωτικές αποστολές σε άλλες χώρες για υποστήριξη των νατοϊκών ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών», επισημαίνει στο κάλεσμά της η ναρ-ΚΑ.