«Η κατάσταση είναι ελάχιστα καλύτερη στην Αττική, αλλά είναι δύσκολά, διότι η πυρκαγιά κινείται σε συμπαγές δάσος με οικιστικές πυκνότητες και η αντιμετώπιση της πυρκαγιάς είναι δύσκολη, γιατί πρέπει να εξασφαλίσουμε και να διασώσουμε και την ανθρώπινη περιουσία» δήλωσε μιλώντας στο OPEN ο Αρχηγός της Πυροσβεστικής, Στέφανος Κολοκούρης, ενώ λίγη ώρα αργότερα η κατάσταση στην Αττική εξελίχθηκε σε ιδιαιτέρως κρίσιμη, με το πύρινο μέτωπο να ξεφεύγει από τον έλεγχο, με τη φωτιά να απειλεί τους Θρακομακεδόνες, τον Άγιο Στέφανο, το Σούνιο και την Πετρούπολη.

«Στην Αττική μας απασχολεί ένα μέτωπο στο Βορειοανατολικό τμήμα του Τατοΐου ψηλά στην Ιπποκράτειο Πολιτεία, την οποία με νύχια και με δόντια προστατεύουμε από το πρωί» ανέφερε μιλώντας στον Alpha, δίνοντας μια τελείως διαφορετική εικόνα από αυτή που επικράτησε ελάχιστη ώρα αργότερα, ενώ δεν παρέλειψε να αντικρούσει τα λεγόμενα των δημοσιογράφων σχετικά με τα καμμένα σπίτια, ισχυριζόμενος πως «τα περισσότερα είναι ακέραια».

«Ευχαριστώ τους πολιτικούς μου προϊσταμένους που είναι πάντα δίπλα μου»

Την ίδια ώρα, ο Σ. Κολοκούρης ευχαρίστησε επανειλημμένως τους πολιτικούς του προϊσταμένους για τον συντονισμό, την ώρα που ολοένα και περισσότερες μαρτυρίες τοπικών παραγόντων κάνουν λόγο για πλήρη απουσία συντονισμού ενώ δεν παρέλειψε να επισημάνει και σε αυτή την τηλεοπτική του εμφάνιση την παρουσία του στα πύρινα μέτωπα προκειμένου να αντικρούσει τους ισχυρισμούς περί ανύπαρκτων πυροσβεστικών δυνάμεων σε ορισμένες περιοχές, λέγοντας πως «όταν ο αρχηγός της Πυροσβεστικής είναι σε όλα τα μέτωπα, δεν το δέχομαι».

Υπενθυμίζεται πως o ίδιος μαζί με άλλους κατηγορουμένους αξιωματικούς για την τραγωδία στο Μάτι, αναβαθμίστηκε επί διακυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας, ενώ ο ανακριτής είχε ζητήσει με επανειλημμένως την αναβάθμιση των κατηγοριών από πλημμελήματα σε κακουργήματα. Ειδικότερα, ο Σ. Κολοκούρης εξελίχθηκε από αντιπύραρχο σε αντιστράτηγο το 2019 και στη συνέχεια ορίστηκε ως αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος.