Βγαίνοντας από τον εισαγγελέα ο κ. Λύτρας, έμπειρος ποινικολόγος σε τέτοια θέματα, έκανε δηλώσεις στους δημοσιογράφους και μεταξύ άλλων είπε: «Ομολόγησα την πράξη μου ζητάω συγγνώμη για αυτό που συνέβη και από την σύζυγό μου που υπεραγαπάω και από τις 3 κόρες μου. Βρέθηκα σε μια κατάσταση που δεν μπορώ να δώσω εξήγηση. Δεν έχω υπάρξει ποτέ στη ζωή μου βίαιος». Επικαλούμενος ψυχολογικά προβλήματα, συνέχισε ότι «θα κοιτάξω να δω με ποιόν τρόπο μπορώ να θεραπευτώ να ζητήσω βοήθεια γιατί έχω χτίσει μια καριέρα και μια οικογένεια που έχει γίνει με πολύ κόπο. Θα αναζητήσω τις ψυχολογικές αιτίες γιατί συνέβη αυτό δεν μπορώ να το συγχωρέσω στον εαυτό μου. Να μην βρεθεί κανείς άνθρωπος σε τέτοια κατάσταση. Βλέπετε πόσο αιχμηρός είμαι και με τον ίδιο μου τον εαυτό. Ζητάω συγγνώμη από όλο τον κόσμο και πρωτίστως από την Σοφία και τις κόρες μου».

Αίσθηση προκαλεί ότι κ. Λύτρας, παρότι ισχυρίζεται ότι η άσκηση βίας είναι αποτέλεσμα ψυχολογικών προβλημάτων, έχει άδεια για κατοχή δύο όπλων. Προκύπτει επομένως το ερώτημα για τις προϋποθέσεις και τους όρους αδειοδότητσης για οπλοκατοχή.

Η απολογία του ποινικολόγου ενώπιον της ανακρίτριας ξεκίνησε στις 09:30 και κράτησε περίπου 2 ώρες.

Ο κ. Λύτρας κατηγορείται για το κακούργημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης σε βάρος της συζύγου του. Ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων νωρίς το πρωί και ανέμενε την έναρξη της απολογίας του μαζί με συγγενείς του.

Ο 52χρονος ενώπιον της ανακρίτριας άλλαξε τους αρχικούς του ισχυρισμούς στους αστυνομικούς και παραδέχθηκε στην απολογία του ότι βιαιοπράγησε εναντίον της συζύγου του και ζήτησε συγγνώμη.