Μεγάλη επιβάρυνση παρουσιάζεται στη Βόρεια Ελλάδα, με επιπλέον τρεις περιφέρεις να περνούν στο Επίπεδο Συναγερμού 4. Ειδικότερα, στην Καστοριά, ο δείκτης θετικότητας διαμορφώθηκε στις 21 Σεπτεμβρίου στο 3,23% καταγράφοντας εβδομαδιαίο κινητό μέσο όρο κρουσμάτων 45,1 ανά 100.000 κατοίκους. Επίσης στην Περιφερειακή Ενότητα Δράμας, ο δείκτης θετικότητας διαμορφώθηκε στο 2,29% και ο κινητός μέσος όρος κρουσμάτων τα 42,8 ανά 100.000 κατοίκους εβδομαδιαίως.

Στην Περιφέρεια Ξάνθης ο δείκτης θετικότητας διαμορφώθηκε στο 1,59% και ο κινητός μέσος όρος κρουσμάτων τα 43 ανά 100.000 κατοίκους εβδομαδιαίως.

Στο πλαίσιο αυτό, αναμένεται να ανακοινωθούν έκτακτα περιοριστικά μέτρα για την αποφυγή διάδοσης του κορονοϊού το αργότερο μέχρι αύριο τα οποία θα ισχύσουν άμεσα.

Υπενθυμίζεται ότι για τις κόκκινες περιοχές, προβλέπεται απαγόρευση κυκλοφορίας από 01:00 το βράδυ έως 06:00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας, καθώς και απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ψυχαγωγίας.

Στο ίδιο επίπεδο του επιδημιολογικού χάρτη βρίσκονται και η Αργολίδα, Ημαθία, Πέλλα, Πιερία και Καβάλα και μάλιστα για αυτές τις περιοχές ανακοινώθηκαν μέτρα τύπου μίνι Lockdown. Αντίθετα βελτίωσε το επίπεδό της η Ευρυτανία.

Ο νέος επιδημιολογικός χάρτης:

xartis_politikiPr